Spel för att uppmuntra till det perfekta passet ”killer pass”

På vilken nivå som helst i spelet är en perfekt passning som skapar en målchans avgörande för att skapa ett framgångsrikt lag och är pricken över i:et om du spelar ett besittning eller kontringsspel.
Dina spelare måste vara lite smartare när det finns offsides med timing och riktning för löpningarna, men varje boll som får din slagkraft bakom ett försvar är en mardröm för motståndet.
I slutändan är det en viktig kärnfärdighet som öppnar motståndet – och som sådan kräver den att spelare tränar färdigheten så när de kommer till att utföra den kan de göra det utan att behöva tänka.
Du kan få den här kärnfärdigheten att verkligen fungera för ditt team om du kör följande träningspass:

Börja träningspasset med en rondo. Kreativt spel i och runt den sista tredjedelen kräver att spelarna ser möjligheter att få igenom bollen till anfallare bakom försvaret, vilket är anledningen till att en rondo är perfekt för att fullända genomgående passningar. Final pass rondo framhäver noggrannheten och vikten av pass som behövs.

Länkat till de passningar som uppmuntras i rondon, sätter linjebrytande passningar nyckelpassningen in i en spelsituation och hjälper till att skapa en bild hos unga spelare så att de ser passningen under en match innan de spelar den.

Nyckeln till att se passet är också spelet Passning cirkel. Det handlar om att behålla besittning och att hitta spelare på nyckelpositioner – viktigt för lag som har lejonparten av besittning i matcher men ändå upplever att motståndet nekar dem utrymme i den sista tredjedelen. Den sista passningen är nyckeln till att hitta spelaren i den bästa positionen för att göra mål.

Slutligen, en av favoritövning för att spela sista passet är Passa för att hitta anfallaren, vilket skapar situationer där passningen måste vara smart, exakt och lätt för den mottagande spelaren att ta en touch och skjuta. Det är en övning som alla spelare alltid har tyckt vara kul och de vill alltid fortsätta spela den när övningen är över.