Passa för att hitta anfallaren.

Lag kämpar för att behålla bollinnehavet i 4 mot 4 med rörelser och exakta passningar – de måste sedan hitta en bra passning för att sätta upp anfallaren som samlas av en ensam försvarare.
Behållning och smart spel i den sista tredjedelen är nyckeln till att skapa målchanser.

Uppstart
Du behöver 4 mål – du kan använda alla mål som du har till hands, även om det är att föredra att använda små mål eftersom det inte finns några målvakter. Sätt upp målen med två i varje ände 5 meter från mållinjen vända åt ”fel” håll. Skapa ett område på 30 x 20 meter (inklusive två 5 meters ändzoner). Du behöver 10 spelare och en server.

Hur man spelar
Ställ upp övningen med en 4 mot 4 i den centrala zonen och med 1 försvarare och 1 anfallare i målzonerna. Spelare måste stanna i sina zoner. Tränaren eller en server skickar bollen till ett av lagen som måste behålla bollinnehavet och sedan försöka hitta anfallaren i målzonen som pressas av en försvarare. Spelen ska spelas i ett högt tempo så experimentera med en och två touch för att få ett snabbare spel. Du kan också lägga ett antal passningar på 4 mot 4-spelet så tre passningar innan de kan passa till anfallaren.

Metod
Passningar och rörelser – anfallarrörelsen är avgörande för att kunna spela och skapa målchanser.

1. Tränaren servar till ett av lagen som måste röra sig mot servern för att ta emot och sedan vända och spela in sina lagkamrater.
2. Tanken är att passa ut till anfallaren i målzonen som rör sig ut i ytan för att ta emot bollen.
3. Eftersom det finns två mål borde anfallaren ha lättare att skapa utrymme och göra mål i ett av dem.

SCW544_attacking-link-up-play_WEB_A

4. Laget utan boll måste pressa hårt och snabbt för att kväva alla passningsrörelser och försöka vinna bollen.
5. Om laget vinner bollen kan de snabbt skapa sin egen målchans.

SCW544_attacking-link-up-play_WEB_B