Linjebrytande pass ( killer-pass )

Nyckel-rondos-passningarna kan användas i taktiskt spel under matcher för att spela mellan linjerna med nyckelspelet som delar upp försvarslinjer för att skapa målgivande löpningar.
Linjebrytande passningar är de som går genom en linje i motståndarlagets formation.
Till exempel är en passning som går mellan två motståndare försvarare känd som en linjebrytande passning eftersom den bryter igenom försvarslinjen.
En linjebrytande löpning liknar en linjebrytande passning, även om det i det här fallet är spelaren, inte bollen, som bryter linjen.
Linjebrytande löpningar inträffar vanligtvis i den sista tredjedelen av planen när en forward eller mittfältare springer genom försvarslinjen och in i en målposition.
Ibland i fotboll kallas en linjebrytande passning som ”killer pass”. Det är passningen som delar upp försvaret och får den anfallande spelaren bakom försvaret så att de kan ta ett skott eller lägga bollen till en öppen spelare. Även om det är bra att behålla bollen, för att göra mål måste du göra den där passningen som splittrar försvaret.
Att splittra försvaret får dem att vända ryggen till och springa tillbaka mot bollen, vilket är farligt för ett försvar eftersom de jagar bollen och inte kan se andra anfallare springer bakom dem.

Spela ett litet spel där tre anfallare spelar mot sex försvarare (en back fyra och två mittfältare). Angriparna måste passera de två försvarslinjerna.

Line-Breaking-Passes-V2