Sista pass Rondo.

Kreativt spel i och runt den sista tredjedelen kräver att spelare ser möjligheter att få igenom bollen till anfallare bakom försvaret. Denna övning hjälper till att utveckla deras övergående vision.

Uppstart
Använd mittcirkeln på din höjd eller markera en cirkel med 20 meters diameter och en annan cirkel med 10 meters diameter inuti den. Vi har använt nio spelare.
Hur man gör det
Dela upp dina spelare i tre grupper om tre spelare. Varje grupp har en boll, med en spelare i mitten och två på utsidan av den stora cirkeln. Börja utan motstånd med spelare som stannar i sina zoner och passar från utsidan till insidan och bakåt. Avancera detta så att mellanspelarna kan komma ut ur området för att ta emot bollen och dribbla till den andra lagkamraten. Slutligen, gör en trio försvarare med två i ringen mellan zonerna och en i mittzonen – de måste försöka fånga upp eller blockera passningen.
Metod
Spelaren i mitten måste öppna upp kroppen för att kunna se båda spelarna, en att ta emot från och en att passa till. Detta är viktigt för alla mittfältare som kopplar spel från försvar till anfall. Rörelse är nyckeln till att behålla bollen.

1. Spelet börjar med att tre spelare i varje lag passerar från utsidan till insidan
2. Den tredje spelaren måste röra sig så att hans lagkamrat i mitten kan se honom och göra det lättare att få bort passningen.

SplitTheCircle1

3. För att komma vidare i övningen, låt mittspelarna flytta in i den andra cirkeln för att göra det lättare att få passningen.
4. De kan dribbla runt cirkeln och lägga av en passning till den tredje spelaren.

SplitTheCircle2

5. För att komma vidare i övningen, gör ett lag till försvarare och de måste försöka fånga upp eller blockera passningar.

SplitTheCircle3