Kant spelare hot

VARFÖR ANVÄNDA DET
Denna övning fungerar på kantspelare som gör framåt löpningar invändigt för att ta emot bollar från mittfältets lagkamrater. Den första övningen ger spelare en chans att öva på spelmönster som gör att dessa rörelser från kantspelare kan inträffa i ett spel.

UPPSTART
Sätt upp ett rektangulärt område med ett mål i varje ände. Markera ett centralt rutnät där mittfältsspelarna finns. Två extra galler är fästa på det centrala gallret, ett på varje sida, där de breda spelarna är placerade. Dela upp spelarna i två lag; var och en har en målvakt, två försvarare, två mittfältare och två kantspelare. Om det finns fler spelare kommer lagen att ha extra försvarare som roterar mellan varje gång.

HUR MAN SPELAR
De två försvararna kombineras innan de spelar in på den längsta mittfältaren, som sedan sätter tillbaka det för sin partner. De spelar en framåt passning som de två kantpelarna kan springa vidare till (upp, bakåt och genom mönster). De kantspelarna försöker sedan göra mål. När det är klart upprepar det andra laget samma rörelser i motsatt riktning.

Coaching poäng
Detaljer kring passningen och hur de tar emot bollen, plus tidpunkten för de kantspelarnas rörelser och hur de kurvar sin löpning.

Övning 2: Kant spelare hot
Övning 3 : Kant spelare hot

scw-148-wide-player-threat-p1-1

Två försvarare kombineras och spelar in i den längst framåt mittfältaren.

scw-148-wide-player-thre

Mittfältaren släpper tillbaka bollen för sin partner, som spelar en genomgående boll för kantspelaren att springa på.

scw-148-wide-player-thre

Två kant spelare ser ut att avsluta draget med ett mål.