Utnyttja yta för bra passning.

När dina mittfältare har vunnit bollen kommer den här övningen att visa dem vad de ska göra med den så att de snabbt kan skapa målchanser. När mittfältare vinner bollen måste de göra bra pass snabbt för att kunna utnyttja alla utrymmen på planen. I det här passet skapar snabbpassningen en målchans.

Sätt upp ett område 30×20 meter med ett femmeters målområde bakom målet och målstolpar utan nät på dem. Vi har använt 12 spelare.
Hur man spelar
Dela upp spelare i tre lag om fyra. Två lag spelar 4 mot 4 på planen och det andra laget ger de två målskyttarna i målzonerna och de två neutrala servrarna.
Lagen måste få boll i besittning och höga passningar till sin målskytt, som måste skjuta på en-touch. Spelet är riktat. Varje match bör pågå i tre minuter, sedan byt ut de fyra yttersta med det lag som förlorar. Laget i besittning kan använda servrarna om de behöver passa till dem.
Metod
Detta hjälper spelare att lära sig hur de kan utnyttja när de vinner bollen på mittfältet, eftersom snabba bollar upp till de främre spelarna kan bli matchvinnare. Det är bra för defensivt arbete och grundläggande pressning att vinna tillbaka bollen.

1. Spelet börjar med en passning från en av servrarna till något av de två lagen.
2. Här skapar mittfältaren lite utrymme och lyfter en boll till fötterna på anfallaren som måste avsluta med en touch.

EngineRoom1

3. Målskyttarna har en touch från mittfältarens passning för att sätta bollen i mål. Inga andra spelare är tillåtna i dessa zoner.
4. Här spelar mittfältaren en etta med en lagkamrat för att skapa utrymme för passningen till målskytten.

EngineRoom2

5. Mittfältare bör också vara medvetna om chansen att spela en längre passning till målskytten om motståndet avstår.

EngineRoom3