Uppspel för att göra mål.

En övning som sätter passningsmönster i matchspels situationer.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Ett lag som spelar bakifrån som håller bollinnehavet och spelar sig igenom treorna kommer att skapa bra målchanser.
UPPSTART
Ett område på 25 x 15 meter (i rationaliseringen använde vi två mål). Markera fyra koner i hörnen av området med två koner i mitten 5 meter från varandra. Vi använde 8 spelare i passet + 2 målvakter för progressionen.
HUR MAN SPELAR
Passningsmönstret börjar med att A passar till B när båda spelarna går uppåt i området. B går in i C som går tillbaka till D. D ställer in A för en passning över till E. Spelare A och B springer och går med E och F. Nu spelar E mot F och spelet går tillbaka upp i andra änden. Spelet fortsätter att köras i vågor upp och ner på planen. Flytta passet till en halv plan och lägg till ett mål på mittlinjen och ett mål i slutet av straffområdet plus målvakter.
Nu i slutet av draget spelaren som får en passning från C eller D tar ett skott mot mål.
METOD
Passar, rör sig och skjuter med bra vikt och riktning pass för att hålla sessionen igång.

Penetrate1
Penetrate2
Penetrate3

1.Övningen börjar med att spelare A passar över området till spelare B som båda är i farten.
2.Spelare B går in i spelare C som spelar tillbaka bollen till spelare D och lägger upp en passning bredback till spelare A.

3.Spelare A går över till spelare E som startar övningen och går tillbaka åt andra hållet med en passning till spelare F.
4.De två mittersta spelarna kombineras och bollen går tillbaka ut till spelare E som går tillbaka till A.

5.Använd nu en halv plan och lägg till mål och målvakter och skapa ett skott i mål från en av spelarna som rörde sig upp på planen.