Uppmuntrar kreativitet

Detta är en all-action-övning som kombinerar kondition och teknik i ett snabbt tävlingsspel. Det bygger på individuell skicklighet och gott lagarbete. Det uppmuntrar till skott på mål och måste spelas i högt tempo.

Vad får jag spelarna att göra?

Efter att ha delat upp spelare i två lag, och med ett mål placerat i varje ände av spelområdet, börjar vi med att spela 2 mot 2 i mitten. En målvakt börjar med bollen och spelar ut mot sitt lag. Spelare måste kombinera, göra korta och exakta passningsmönster innan de försöker göra mål i bortre målet (1a) . Vi försöker skapa ett mycket intensivt spel, med tränare placerade i varje ände för att omedelbart få tillbaka en boll i spel om den skulle dö. Vi spelar i två minuter; varje lag om två ersätts av två nya spelare.

Vi förbättrar flytten genom att placera ytterligare lagmedlemmar runt sidan av planen, upp till maximalt fyra spelare per lag. Nu kan spelare som är involverade i en 2v2 kombinera med de på sidlinjen för att skapa mer utarbetade passningsvinklar och alternativ, även om dessa perifera spelare bara kan spela med ett tillslg (1b) .

Spelare byter igen efter två minuter med varje individuellt 2 mot 2-poäng som bidrar till en total head-to-head-poäng, något som gör denna övning mycket konkurrenskraftig för spelare (1c) . Varje spelare kommer vanligtvis att spela fyra eller fem matcher med den totala sessionen som varar i 30 minuter.

Harry-redknapp-encouraging-creativity-1
Harry-redknapp-encouraging-creativity-2
Harry-redknapp-encouraging-creativity-3

Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter tekniskt/taktiskt?

För anfallare är detta ett snabbt och reaktivt spel. Vi letar efter dem för att hitta en vinkel att skjuta på och att omedelbart skicka ett skott när de kan. Vi har tillfällen under hela säsongen där frontmän tvekar när de befinner sig i skjutpositioner, så den här övningen är en bra träning för att få dem tillbaka till tänkesättet att få tillslag tidigt.

Spelare måste konstruera snabba passningsrörelser, alltid villiga att bryta framåt. De måste vara ute efter att skapa överbelastningar och överlappningar, samtidigt som de är medvetna om sina defensiva uppgifter om ett anfall skulle misslyckas.

Hur kommer vi framåt i övningen.

Vi framskrider övningen genom att variera spelnummer, till en början med en 1v1(2a) . Det här är väldigt hårt arbete.Det faktum att övningen erbjuder många bollberöringar gör den extremt spelrelevant.Som ett sista steg spelar vi 3 mot3 med tonvikt på att skapa 2v1-situationer genom att använda överlappningar (2b/2c) . Alltför ofta i dagens spel litar spelare på sin förmåga att slå motståndare.Men om en fotbollsspelare kan få något att hända med rörelse i en 3 mot 3, utvecklar han sitt kunnande.

Harry-redknapp-encouraging-creativity-4
Harry-redknapp-encouraging-creativity-5
Harry-redknapp-encouraging-creativity-6