Tre Backlinje taktik.

Ge spelarna möjligheten att försvara boxen som en trea, och flytta bollen framåt, antingen genom att spela genom mittfältarna, passa ut till wingbacks, eller spela bollen direkt till forwards genom kanalerna på vardera sidan av mittfältet.
De tre bakre är en viktig del av vårt sätt att spela – de ger framåtrörelsen i anfall och klämspel i de centrala områdena i försvaret, med alternativ för passningsvägar och brett spel.


Vad får jag spelarna att göra?
Taktisk cirkel
Denna övning skulle börja med en uppvärmning på 10 minuter och en teknisk uppvärmning på 10 minuter [visas inte]. Därefter satte vi upp ett område på 12×10 meter. Vi använder nio spelare, uppdelade i sex besittningsspelare, som är placerade utanför området, och ett lag på tre, som spelar inom området, som visas [1].
De sex utomstående spelarna har en touch och måste passa sig emellan och försöka behålla bollen så länge som möjligt under den tilldelade tiden. De tre inre spelarna måste försöka trycka, blockera och snappa upp passningarna. Om de lyckas få bollinnehav bör de rensa bort bollen ur området för att få en poäng.
Spela sex omgångar på två minuter, byt ut de pressande spelarna med tre utespelare varje gång. De tre spelarna som vinner flest bollar när de är i mitten är vinnarna av utmaningen.
1. De sex utomstående spelarna har en touch. De passerar till varandra och måste försöka behålla bollen så länge som möjligt
2. De tre inre spelarna måste försöka pressa, blockera och snappa upp passningarna.
3. Om försvararna vinner bollen rensar de bort den från området.

26574-ES_Dec17_Conte-new1

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?
Stöd och positionering är viktigt för de tre pressande spelarna, eftersom de måste vara i rätt position för att blockera eller avbryta passningar. De måste också visa en nivå av ilska för att vinna bollen. Spelare måste vara aggressiva och vara smarta när de täcker, så att de kan fånga upp alla genomgående bollar. Kommunikation är livsviktigt och de måste hjälpa varandra genom att förmedla användbar information.

Vad får jag spelarna att göra härnäst?
Taktiskt spel

Vi ställde upp på drygt en halv plan med ett mål och en målvakt i vardera änden. Vi markerar en 36×10-meter central zon och skapar två korsande kanaler på kanten, som visas [2a]. Varje lag har tre försvarare på den defensiva planhalvan och tre anfallare på den offensiva planhalvan.
Den centrala zonen innehåller tre spelare: två neutrala mittfältare som spelar för laget i besittning, och en neutral försvarare som pressar mittfältarna. Varje lag har två wingbacks på mittlinjen, en på varje sida av planen.
Spelet börjar med målvakten, som går ut till en av de tre försvararna framför honom. De sätts under press av tre motståndares anfallare, som måste försöka vinna boll och kontring.
1. Målvakten börjar med en passning till en av de tre försvararna, som pressas av tre motståndare.
2. Försvararna kombinerar för att få bollen till sina tre forwards på den andra halvan.
3. Passningar kan gå genom de två neutrala mittfältarna i mittzonen. De har bara en touch och pressas av en neutral försvarare.
4. För att göra mål går anfallarna antingen 1 mot 1 med försvararen eller använder hjälp av wingbacken i kantkanalen, som kan gå in i boxen.

26574-ES_Dec17_Conte-new2a

Genom att spela en 3 mot 3 i sin defensiva zon är målet för försvararna att kombinera för att få bollen till sina tre forwards på den andra halvan av planen. Passningar kan gå antingen genom de två neutrala mittfältsspelarna i den centrala zonen, som bara har en touch, eller direkt från försvar till anfall genom den inre kanalen mellan den centrala zonen och den breda kanalen, som visas När anfallarna tar emot bollen, bör antingen gå 1 mot 1 mot en försvarare, kombinera med varandra för att skapa en skottmöjlighet, eller använda assistans av sina wingbacks i de breda kanalerna. Vingbackarna är bundna till sin kanal men kan korsa in i boxen.
Om försvararna lyckas vinna bollen från anfallarna, eller avlyssna inlägget, kan de kontra attacka men kan bara spela in bollen på den främre planhalvan med samma passningsalternativ som tidigare.
Spela två 15-minutersmatcher.
1. Om det inte är möjligt att använda de neutrala mittfältarna, kan försvararna också passa in i den andra halvan genom gapet mellan den breda kanalen och den centrala zonen.
2. Om försvararna vinner bollen i sin egen försvarszon kan de gå mot attack. Men den här gången släpper de in ett mål.

26574-ES_Dec17_Conte-new2b

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?
När du är under attack, leta efter de tre försvararna för att hjälpa varandra genom bra kommunikation. De ska också kunna försvara 1 mot 1 eller om möjligt 2 mot 1. Om anfallarna spelar ut bollen brett till wingbacken i den breda kanalen, är det viktigt för försvararna att komma i rätt position och markera därefter vid ett inlägg.