Tackling och kontring.

Den här övningen placerar spelare i en spelmiljö där de är inställda på att vinna tillbaka bollen från motståndaren och snabbt gå mot ett väntande mål.

Använd halva din normala planhöjd. Sätt upp en 20×25-meter central box mellan straffområdet och mittlinjen och dela boxen i två delar. Vi har använt 15 spelare.

HUR MAN SPELAR DET.
Dela upp spelarna i två lag om sju plus en målvakt. Det röda försvarslaget har sex försvarare i mittfältet och en högt upp på planen nära motståndarens målvakt. Dela upp de anfallande spelarna i två väntande grupper på motsatta sidor. Målvakten spelar för det anfallande laget.
Tränaren spelar en boll in i den första gruppen om tre anfallare, som går in i mittfältet och försöker dribbla genom den. De sex försvararna försöker stoppa penetrationen genom att vinna tillbaka bollen. Spelaren som vinner den måste göra en bra passning in i forwarden, som har tre touch att göra mål. Spela fyra treminutersmatcher.

Metod
Det är ett bra pass för kontring med stor överbelastning till förmån för laget som försöker vinna bollen och göra mål.

1.Tränaren spelar in en boll i den första gruppen av tre anfallare som försöker dribbla in i mittfältet. De gör mål genom att dribbla genom mållinjen.
2.Försvararna börjar på den defensiva halvan av mittfältet och när anfallarna väl är i rutan kan de flytta för att försvara och försöka vinna tillbaka bollen.

DefendCounter1

3.Det försvarande laget vinner tillbaka bollen från anfallarna och ser omedelbart på kontring.
4.Här får kontringslaget en passning till sin mittforward, som vänder och går i mål med 1 mot 1 mot målvakten.

DefendCounter2

5.Fortsätt det här spelet genom att lägga till en mittförsvarare till det vita anfallande laget, men låt en av de röda försvararna komma ut ur mittfältet för att stödja forwarden och göra 2 mot 1.
6.De två lagen om tre anfallare turas om att försöka få bollen förbi de sex försvararna. Här har andralaget en tur.

DefendCounter3