Spelar in på anfallarna.
av Micky Mellon

Denna övning handlar om att arbeta med en överbelastning för att skapa möjligheter att spela direkt på fötterna på anfallarna. Det uppmuntrar också rörlighet från mittfältet för att stödja framåt passningen och skapar situationer för kombinationsspel.

Vi håller reda på poängen och konverteringsfrekvenserna i övningen och använder dem för att övervaka prestationer och se om de korrelerar med dataanalysen från våra matcher under säsongen. Detta håller spelarna engagerade och fokuserade på att spela med ett syfte.
Vi använder den här övningen för att ständigt utveckla kapaciteten hos våra försvarsspelare att spela bollen framåt och detta gör att vi också kan arbeta med tidpunkten för våra rörelser för att stödja, antingen bakom eller framför bollen.
Vår periodiseringsmodell kommer att informera oss om varaktigheten av en träning, eller de avstånd som krävs, eller hur många reps eller set vi kommer att behöva använda.
Vi kan utveckla grundpasset till ett medel sidigt spel, till exempel i tre zoner med spel som leder till en direktpassning som triggar mittfältslöpare att gå med i en attack mot mål.

4v4 +2 SPEL
Vi sätter upp en spelyta på 36×24 meter med en 8-meter central zon över hela områdets bredd och två 14-meter målzoner, plus ett litet mål och en målvakt i varje ände, som visas.
Vi använder 10 utespelare uppdelade i två lag om fyra, med två jokrar som börjar på utsidan av området och som spelar för laget i besittning. Varje lag har två försvarare, en mittfältare och en anfallare placerade i de relevanta zonerna.
Spelet börjar med en passning från en målvakt till en av försvararna, som låses in i sina zoner. Försvararen måste hitta anfallaren i den sista tredjedelen med en passning och de två flytande spelarna kan gå in i spelområdet och gå med i attacken för laget i besittning när bollen har nått anfallszonen. Mittfältaren kan också gå in i anfallszonen för att skapa en 4mot2 till förmån för anfallarna, vilket innebär att mittfältaren och jokrarna kan kombinera och länka till anfallaren för att attackera målet, som visas [1].
1.Spelet börjar med en passning från en målvakt till en av mittbackarna, som låses in i sina zoner
2.Försvararen måste hitta anfallaren med en direktpassning in i den sista tredjedelen
3.De två jokrarna kan gå in i spelområdet och gå med i attacken för laget i besittning när bollen har nått målzonen
4.Mittfältaren kan också följa bollen in i anfallszonen för att skapa en 4mot2 i sista tredjedelen till förmån för anfallarna
5.Det försvarande laget måste försöka vinna bollen och göra en kontring.

67847-Micky-Mellon-Play

6v6 +2 SPEL
Vi använder samma spelyta på 36×24 meter med en central zon och ett litet mål och en målvakt i varje ände. Vi använder nu 12 utespelare uppdelade i två lag om sex, med två jokrar som börjar på utsidan av området och som spelar för laget i besittning. Varje lag har två försvarare, två mittfältare och två anfallare som börjar i sina relevanta zoner.
Spelet börjar med en passning från en målvakt till en av försvararna, som låses in i sina zoner. Laget i besittning kan antingen bygga upp spel genom den centrala mittfältszonen eller med en direktpassning till anfallarna i målzonen. En mittfältare och de två jokrarna kan gå in i målzonen för att gå med i attacken, vilket gör det 5 mot 2 i den sista tredjedelen.
1.En passning från en målvakt till en av mittbackarna startar spelet. Försvararna är låsta i sina zoner
2.Spelet kan antingen byggas upp genom mittfältszonen, som här, eller med en direktpassning till en av anfallarna i målzonen
3.En mittfältare och de två gula jokrarna kan gå med i attacken i målzonen, vilket ger anfallarna en 5mot2-överbelastning i zonen.

67847-Micky-Mellon-Playing-into-the-strikers-2

Hur kommer jag framåt i övningen?
För att utveckla denna aktivitet ser vi till att lägga till ytterligare spelare. Till exempel kan vi lägga till en defensiv mittfältare för att skärma in bollen i anfallaren, eller villkora spelet så att det måste byggas upp genom mittfältet först.
Detta kan sedan leda till att man ändrar beslutsfattandet av när och hur spelarna gör en passning, kanske uppmuntra dem att prova en hög passning in i kroppen eller en förstagångspassning bortom press, eller så spelar vi in ​​i den defensiva mittfältaren för att spela framåt.
Detta kan bidra till att utveckla spelarnas tekniska förmåga men inom den taktiska ram som vi vill tillämpa.

11v11 SPEL
Vi avslutar övningen med att överföra idéerna till ett 11mot11-spel. Vi ställde upp på en hel plan med ett mål och en målvakt i varje ände. Vi använder två kompletta lag om 11 som är uppställda i lagform och spelar med normala regler.
Idéerna som använts i de tidigare aktiviteterna är lätta att överföra till uppbyggnadsfasen av detta spel, särskilt runt mittlinjen i lagforms sessioner. Vi letar efter mittbacken i laget i besittning för att göra en passning in i en av anfallarna, vilket skulle trigga spelarna från mittfältet att stötta anfallet med framåt löpningar.
1.Ställ upp i lagform för en 11mot11, använd coaching poängen från de tidigare aktiviteterna
2.Leta efter en mittback för att göra en framåt passning från mittfältet in i en av anfallarna
3.Den framåtriktade passningen ska trigga kantspelarna och mittfältarna att stödja attacken med framåt löpningar in i den sista tredjedelen.

67847-Micky-Mellon-Play

TRÄNINGSPUNKTER
Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter?
Vi letar efter spelare för att göra förstagångspassningar, antingen framåt bakifrån eller för att lägga av från anfallaren. Positionering för att spela framåt är viktigt och vi vill se öppna passningsbanor för att ta emot och att passa.
Spelare bör använda bra organisation före bollen, så att de vet vem som kommer att stötta och vem som springer före. Viktigt är också tidpunkterna för löpningarna för att stödja och kroppsformen för att närma sig bollen, vilket bör erbjuda icke-verbal kommunikation – till exempel om den tredje mannen som springer har axlarna vända mot passningsspelaren, spela mot fötterna. Om axlarna är vända mot målet, spela ut i rymden.
Vi vill också se spelare reagera på en omsättning av besittning, så vi kontrapressar snabbt om bollen tappas

Vilka är de typiska misstagen som spelare kan göra och hur undviker jag dem?
Typiska misstag inkluderar när en spelare placerar sig för att ta emot och han inte tillhandahåller en framåt passningsbana – spelare kanske inte kan spela framåt eftersom de är för nära bollen eller för långt bort från den. Andra typiska misstag är att anfallaren inte kan ta emot för att han har kommit för tidigt, eller mittfältslöpare som kommer för sent och uppsägningen resulterar i en situation som lämnar oss vidöppna för en kontring.
Om problem orsakas av att ingen springer in bakom, måste vi se till att vi alltid har en löpare ut i rymden som kan erbjuda ett pass in bakom.