Slå om.

Använd den här övningen för att uppmuntra ditt lag att byta spel för att hålla motståndarnas försvarare obalanserade och skapa anfallsmöjligheter
Att ändra spelriktningen kräver att spelarna skannar fältet, kontrollerar bollen med en öppen kroppsposition och spelar passningar i en annan riktning än där de tog emot den. Den här övningen får spelare att anta rätt kroppsposition, vilket gör att de kan göra snabba växlingar och öppna utrymme för attack.

Använd ett 40×30-meter område med fyra hörn kvadrater 8×8 meter. Vi har använt 12 spelare.

Hur man spelar det
Dela upp spelare i två lag om sex. Två spelare från varje lag går in i kvadraterna i hörnen på planen. De ska stå i motsatta hörn på planens långsida. I mitten finns en 4 mot 4. Tränaren spelar in en boll och lagen måste behålla bollinnehavet och försöka byta spel mellan sina lagkamrater i kvadrterna i sekvens. En lyckad passning mellan kvadrat vinner en poäng – spelaren som gör poängpassningen byter med spelaren i kvadraten.

Metod
Denna övning är bra för passningar och mottagande, förflyttning och för att göra spelarna medvetna om möjligheter till snabba spelbyten.


1. Övningen startar med pass från tränaren. Om bollar går ur spel är omstarten från tränaren.
2. Lag gör mål genom att få bollen från en lagkamrat i en kvadrat till en lagkamrat i den andra.

SwitchOn1

3. I 4 mot 4 måste spelarna använda en bra kroppsställning så att de kan se både kvadraterna och bollen.
4. När en spelare passar till sin lagkamrat i en kvadrat byter de positioner.

SwitchOn2

5. Här vinner motståndaren bollen och byter snabbt spel för att få en poäng till sitt lag.

SwitchOn3