Sista passningen.

Detta träningspass ger din kreativa mittfältare chansen att spela många bra passningar till din anfallare. När motståndare försvarar djupt, öppnar det upp utrymme utanför boxen för mer kreativt spel.
Använd den här övningen för att coacha mittfältare för att dra fördel av lågt försvarande lag. När motståndare försvarar djupt, öppnar det upp utrymme utanför boxen för mer kreativt spel. Manchester Citys kreativa mittfältare verkar ha mer tid precis utanför boxen när de spelar hemma eftersom lagen faller djupt för att täcka bollar som spelas i. Denna träning ger din kreativa mittfältare chansen att spela många bra passningar in i din anfallare.

Sätt upp ett område på 50×30 meter med en 20-meter mittzon, sedan en 5-meter stripzon i varje ände och 10-meter ändzoner. Vi har använt 14 spelare i denna övning inklusive målvakter.
Hur man spelar det
Skapa två lag för en 7 mot 7. Varje lag har en målvakt och sex utespelare, med en 3 mot 3 i mittzonen, en kreativ mittfältare utan motstånd på 5-meterstrips och 1 mot 1 i målzonerna.
Metod
Spelets poäng är att vinna bollen för att få den till den fria mittfältaren, vilket ger honom tid att spela en passning till sin anfallare. Anfallaren kan flytta till positioner där han enkelt kan vinna 1 mot 1 när han tar emot bollen.

  1. Övningen börjar med avspark i mittzonen med spelare i 3 mot 3 som försöker få bollinnehav.
    2. När ett lag har besittning måste de arbeta bollen till sin kreativa mittfältare.
TheFinalBall1

3. Den kreativa mittfältaren utan motstånd i sin zon har tid och utrymme att göra en bra passning.
4. Angriparen tappar sin markering och har ett enkelt skott att göra mål.

TheFinalBall2

5. Här har laget vunnit bollen i 3 mot 3 och flyttat den för att tappa försvararen och ge anfallaren en chans att kvittera.

TheFinalBall3