Övning: Skyttehall.

Ge spelarna spelliknande situationer så att de kan arbeta tillsammans för att skapa målchanser.
Alla unga spelare gillar att göra mål och träna på att skjuta i övningar – men den här aktiviteten försätter dem mer i spelliknande situationer och begränsar realistiskt skottmöjligheterna för spelarna.

PLAN
Du behöver två mål. Markera ett område som passar dina spelares antal och ålder, med ett mål i varje ände och en ruta i mitten av planen. Vi har visat 10 spelare och en server på ett 32×22 meter område.

HUR MAN SPELAR
Spelare delas in i två lag om fyra, och delas sedan upp i två grupper så att de börjar i motsatta hörn. När tränaren spelar in en boll kommer spelarna ut från varje hörn för att skapa en 2 mot 2 (plus målvakter). Tränaren skickar bollen till en spelare på ena sidan som måste dribbla in i mittområdet innan han skickar till sin lagkamrat som kollar efter bollen. Spelaren kan också dribbla för att slå försvararen eller ta ett skott. Det enda kravet är att de måste vara i mittsektionen av planen. Avancera passet så att mål gjorda från mittfältet räknas som tre poäng (någon annanstans: 1 poäng). Lägg sedan till en extra spelare till det anfallande laget.

TRÄNINGSPUNKTER
Denna aktivitet betonar passning, mottagning, dribbling och avslut.


1. Övningen börjar med att ett par spelare från varje lag kommer in på planen för att skapa en 2 mot 2 – servern spelar in en boll till ett av lagen.
2. Spelare länkar ihop sig och försöker göra mål men kan bara skjuta från mittfältet.

shooting-gallery-practice-1

3. Här kan spelare göra mål var som helst – men mål utanför boxen ger bara en poäng medan mål inifrån ger tre poäng.
4. Spelare måste röra sig snabbt för att få kontroll över mittfältet och utnyttja utrymmet för att göra mål.

shooting-gallery-practice-2

5. Nu får en extra anfallare komma på för att ge det anfallande laget en 3 mot 1-överbelastning.

shooting-gallery-practice-3