Övning dag före matchdagen.

Detta är ett 90-minuterspass som förbereder spelarna för matchdagen. Det är effektivt eftersom det säkerställer att spelare arbetar med de grundläggande delarna av passningar, rörelser och besittning, och utgör en riktigt viktig lagövning för att säkerställa att alla är redo för tävling.
Briljansen med denna övning ligger i dess enkelhet. Spelare måste ha perfekta beröring, teknik och lagspel och sedan ha intelligensen att ta med sig dessa färdigheter till nästa del av övningen.

90 sek arbete, 30 sek vila

För den första uppvärmningen ställer vi upp som visas (1) , i ett 20×15-meters område. Spelare 1 skickar bollen till spelare 2, som tar den och matar in spelare 3. Denna man vänder sedan vid skyltdockan och går vidare till spelare 4, där momentet upprepas igen. Vi kör den sedan på andra sidan området.
• I den första uppvärmningen skickas bollen in i mannen vid skyltdockan, som snurrar och skickar ut den på andra sidan på diagonalen.


För den andra uppvärmningen (2) passar spelare 1 över hela rutnätet till spelare 2, som spelar in till spelare 3. Denna man lägger tillbaka bollen till sin man och springer runt skyltdockan. Spelare 2 lägger nu bollen nerför ytan för spelare 3 att ta emot och spela vidare till spelare 4, där momentet upprepas. Återigen, kör åt båda hållen.
• I fortsättningen görs en returpassning till spelaren som passade in bollen, som sedan matar lägger den framåt för den första mottagaren att slutföra den vidare passningen.


Besittningsövningar

6 min arbete, 90 sek vila

Den första besittningsövningen (3) är en 4 mot 4 med överbelastning som tillhandahålls av två jokrar (som spelar för att laget i besittning ska göra en 6 mot 4). I en 25×25-meters box är detta tre-touch först och går vidare till all-in.
• I den första besittningsövningen kan laget i besittning använda de två jokrarna för att skapa en
6 mot 4-överbelastning. Detta är tre-touch först innan du går all-in.


Därefter markerar vi av hörnen och spelar 5 mot 5 (4) . Åtta passningar måste slutföras innan en poäng kan göras – detta görs genom att en spelare dribblar in i ett hörn.

• I 5 mot 5 måste lagen göra åtta raka pass innan de dribblar bollen i någon av hörnen för att få en poäng.


Halv-plan utmaning

Därefter spelar vi 6 mot 4, ställer upp som visat (5) , med fyra mittfältare och två försvarare (vita) mot fyra försvarare (röda). Bollen matas ut från målet av de inaktiva spelarna, för att vita ska börja, som vill göra mål i målet.
Vi går sedan vidare till en 8-6 genom att inkludera blå offensiva ytterbackar och gula defensiva centrala mittfältare. Spelare kan bytas och roteras hela tiden.
1. För halvplans spelet attackerar vita med två försvarare och fyra mittfältare.
2. Röda har fyra spelare över kanten av boxen
3. I fortsättningen hjälper blå ytterbackar den vita attacken…
4. … men defensiva gula placerade på mittfältet kan bromsa och fånga framåtrörelser.
Vi avslutar med ett 11v11-spel på full plan – inga begränsningar.


Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter tekniskt/taktiskt?

I uppvärmningen letar vi efter exakta passningar, bra kontroll och bra länkspel mellan lagkamrater. Possession-övningarna frågar samma sak av spelarna, om än i ett tävlingsmoment, med Half-plan-utmaningen som lägger till formationselement.Att avsluta med ett 11v11-spel med full plan gör det möjligt för spelare att visa upp alla de färdigheter som övats.