Övergångar: Ditt nummer ropas upp.

Detta är en övning där spelare måste koncentrera sig på spelet de spelar och lyssna efter att deras nummer ska ropas upp – när det är de går med i ett annat spel.

Varför använda det
Detta är ett bra spel för övergångar med två olika sätt att göra mål och spelare som flyttar till ett annat spel som lämnar utrymmen för lag att attackera.

Uppstart
Du behöver två mål. Sätt upp ett område på 45 x 20 meter uppdelat i två 20 x 20 meters zoner med ett 5 meters mellanrum. Vi använde 18 spelare i övningen.

Hur man spelar
Du måste dela upp dina spelare i fyra lag plus två neutrala spelare. Lag spelar 4 mot 4 på varje plan plus en neutral spelare som spelar för laget i besittning. Nummer på varje spelare av de fyra lagen 1-4. I den första zonen gör spelarna mål genom att ta emot en passning i målzonen och i den andra zonen är det genom att göra mål i målen. När tränaren ropar ett nummer eller en serie nummer byter spelarna med det numret spel och lämnar en 3 mot 3 hur lång tid det tar för varje spelare att byta.

Numbers-up-1

1. Det pågår två matcher sida vid sida där lagen spelar 4v4.
2. Den neutrala spelaren spelar för det anfallande laget – poängsättningen är olika i varje zon.

Numbers-up2

3. Övergångsögonblicket kan vara när bollen snappas upp som den är här och spelarna reagerar på situationen och gör mål.
4. Här vinner laget tillbaka bollen och flyttar för att säkra den innan man spelar framåt.

Numbers-up3

5. Tränaren ropar ett nummer och motsvarande spelare måste flytta från ett poängområde till ett annat.