Ökning på mittfältet.

Denna övning ger det anfallande laget en deadline för att vinna bollen och göra mål. Det sätter också pressen på försvararna att hålla i bollen och uppmuntrar mittfältet/anfallarna att vinna den och göra mål.

UPPSTART
Sätt upp ett område på 40×30 meter med ett mål i ena änden. Vi har använt 13 spelare i denna övning inklusive en målvakt.

HUR MAN SPELAR
Dela upp dina spelare i sex försvarare, sex anfallare och en målvakt. De sex anfallarna börjar i ena änden, med försvararna på plats och skyddar målet. Börja med fyra angripare och ha två vilande för varje attack. Byt ut de två vilande spelarna varje gång.
Försvararna börjar med bollen och måste hålla den i en minut för att göra en poäng. Anfallarna måste vinna bollen, och om de vinner den har de en minut på sig att göra mål. Spela för sex bollar och byt sedan om lagen.

METOD
De anfallande spelarna måste använda genskjutande , pressa och tackla för att krångla till försvararna och vinna bollen. När bollen är vunnen måste de använda den och göra ett mål snabbt.

1.Spelet börjar med en passning från målvakten och försvararna måste behålla bollinnehavet i en minut för att göra en poäng.
2. Fyra i det anfallande laget måste försöka vinna bollen innan en minut är slut.

3.Om det anfallande laget vinner bollen har de en minut på sig att skapa utrymme och göra en målchans. Här skapar en dribbling förbi försvararen ett mål.
4.Lag har 6 attacker för att göra så många mål som möjligt och de vilande spelarna bör ändras efter varje attack.