Mittfält i anfall.

I det här snabba passningsspelet måste mittfältare behålla bollen och snabbt skicka igenom den till anfallarna. Dina spelare lär sig att fatta rätt beslut och utveckla färdigheter som förklädnad med tight touch och snabbkoppling med begränsat utrymme tillgängligt.

Skapa ett område på 30×15 meter uppdelat i en central 20-meter zon med en 5-meter zon i varje ände. Vi använder 12 spelare, med en mittback och två motståndare i varje målzon. Spela 3 mot 3 i mittzonen, som är delad i två.

Hur man spelar det
Spelare måste stanna i sina zoner. Spelet startar och startar om med mittförsvararna. Bollen måste gå från mittbacken i en zon till en av de två anfallarna i den motsatta zonen och måste passera genom alla zoner. Den största utmaningen för varje lag är att se till att de tre försvararna i den centrala zonen inte alla är på samma planhalva när som helst.

Metod
Det här är ett bra sätt att få spelare att passera snabbt på ett tätt mittfält. Uppmuntra framåtspel och få spelare att passera och sedan leta efter passningen tillbaka.

CleverInMidfield1
1. Spelet startar och startar om med mittbackarna, som bör försöka spela så långt bort som möjligt för att hjälpa sitt lag attackera.
2. Mittfältarna måste försöka att inte ha alla tre från ett lag i samma halvlek när som helst.
CleverInMidfield2
3. Snabb passning genom alla zoner från mittbacken till anfallarna gör ett mål.
4. Här eliminerar mittfältaren motståndare med en snabb etta-tvåa för att sätta upp ett mål.
CleverInMidfield3
5. För att avancera passet, låt mittbackarna fånga passningar till anfallarna för att förhindra ett mål.