Maktens korridor.

Om du vill att dina spelare ska arbeta med sin nära kontroll och precisera passningar, använd detta avancerade träningspass för att få dem att spela som mittfältsdynamos.
Denna övning hjälper till att utveckla spelare som kan kontrollera bollen i trånga områden, kan passa exakt över korta eller långa avstånd och kan skapa utrymme för att göra en mördande passning för att få en poäng.

Uppstart
Använde hela din normala plan och använd koner för att skapa en ”korridor” längs mitten av planen mellan de två straffområdena i linje med sexmeters kvadraterna. Ha en målzon i varje straffområde. Dela upp sektionen mellan de två straffområdena i fem zoner. Vi har använt 20 spelare.
Hur man spelar det
Spela 9 mot 9, plus neutrala målvakter i målzonerna. Dela upp spelarna som visas – de måste stanna i sina områden. Spelet börjar med en passning från tränaren till en av spelarna i mittzonen som kan anfalla åt vilket håll som helst. Om bollen snappas upp eller går ut får det försvarande laget bollen men måste göra mål genom att få den till målvakten på motsatta planhalvan. Om en poäng görs återupptar tränaren spelet med en passning i mittzonen.
Metod
Detta är en avancerad övning med mycket nära kontroll och besittning i både lätta och tunga motståndsområden. Noggranna passningar behövs med långa och korta alternativ.


1. Spelet börjar med en passning från tränaren till en av spelarna i den centrala zonen.
2. Spelaren som får bollen måste se till att passa i endera riktningen för att behålla bollinnehavet för sitt lag.

CorridorOfPower1

3. Lag får en poäng genom att skicka bollen till målvakten.
4. Varje gång en poäng görs matar tränaren en ny boll till spelarna i den centrala zonen.

CorridorOfPower2

5. Här ser spelaren i den centrala zonen en passning för att skapa en poängchans för sitt lag.

CorridorOfPower3