Kombinationsrondo

Använd den här övningen för att förbättra länkspelet mellan dina mittfältare och forwards.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Mittfältare som är ute efter att få bollen till en anfallare måste skapa utrymme för att trä passningar genom, medan målmän måste lära sig att ta emot och kontrollera bollen.

UPPSTART
Du behöver en yta på 15x10meter uppdelad i tre femmeters zoner. Vi använde åtta spelare.

HUR MAN SPELAR
Dela upp spelare i ett lag med sex anfallare och ett lag med två försvarare. Spelare stannar i sina zoner under spel men försvarare flyttar zoner när bollbyten slutar. Börja med tre anfallare mot en försvarare i målzonen, med en annan försvarare i mittzonen och en anfallare som mål längst bort (de andra två angripare är ännu inte aktiva just nu). De tre angriparna i målzonen startar och måste gör tre passningar innan du spelar bollen till målmannen i andra änden. Om passningen lyckas blir de två reservspelarna i slutet med bollen nu aktiva, med endast en målspelare kvar i andra änden. Spelet är kontinuerligt och börjar från målzonen

Tre anfallare börjar med bollen i målzonen mot en försvarare. Alla spelare måste stanna i sina zoner. Målet är att få en passning förbi de två röda försvararna till en målman i andra änden.

Mittförsvararen måste försöka blockera skottet, vilket gör det svårare för angriparen att ta emot det. Här är passningen dålig från mittfältaren och passningen snappas upp och rensat.

Kontringar, snabba break och passningar bakom försvaret alltihop behöver snabbtänkta spelare att agera när utrymme har skapats. Här bra spel lurar försvararna och lämnar området öppet för en enkel passning.