Inlägg och returer.

Använd den här övningen för att uppmuntra till spel på kanterna och för att förbättra dina anfallares förmåga att ta tag i returer i ett trångt straffområde.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Fokus i spelet är de breda ytorna och att skapa utrymme i det fullsatta området framför målen. Det finns gott om returer från inlägg i spel och anfallare måste vara uppmärksamma för att följa upp och göra mål.

UPPSTART
Sätt upp ett område på 10×40 meter med ett mål på de breda ändarna och en fem meters zon på varje sida. Vi har använt 14 spelare.

HUR MAN SPELAR
Dela upp dina spelare i tre lag om fyra plus två målvakter. Spela 4 mot 4 i huvudområdet. Ett neutralt lag finns på utsidan av planen och de har en spelare på varje sida och en spelare bredvid målet. Det anfallande laget måste använda kantspelarna under attacken och om de använd även spelaren bredvid målet det räknas dubbelt.
Starter och omstarter är med tränaren som spelar in bollen i mitten. Det är först till tre mål och sedan byter förloraren med neutralarna.

METOD
Detta tvingar brett spel för att skapa målchanser. När bollen spelas tillbaka in i anfallarna från bredvid målet, replikerar den också returerna man ser när man anfaller i en match. Områdets form styr hur spelet spelas.

CrossesAndRebounds1
CrossesAndRebounds2
CrossesAndRebounds3

Starter och omstarter sker hos tränaren som spelar ihop bollen av lagen i mitten av planen.
Anfallsdragen måste gå genom yttrarna, som spelar för laget i besittning.

Ytterna måste få ett bra inlägg in i laget som passade boll till dem.
Här tar spelaren chansen och gör ett mål. Först till tre mål vinner matchen och förlorarna byter med laget på kanten av planen.

Om laget kan använda både yttern och en av de neutrala spelarna bredvid målet får dubbla poäng.