Inlägg och målgång.

Den här övningen syftar till att ge anfallande spelare gott om möjligheter att löpa mot främre stolpen och bakre stolpen och avsluta med ett sidoskott från…

Den här övningen syftar till att ge anfallande spelare gott om möjligheter att löpa mot främre stolpen och bakre stolpen och avsluta med ett sidoskott från kanten av sex-meters boxen. Det ger anfallare chansen att arbeta i par och repetera sin rörelse för att ta emot bollen, och det hjälper dem också att fullända konsten att göra en vinkel när de närmar sig bollen och avslutar med insidan av foten. Ur en psykologisk synvinkel hjälper det anfallsspelare att komma in i rätt tankesätt så att de kan koncentrera sig på att avsluta från nära håll.Förutom avslutningsfördelarna ger den här övningen kantspelare chansen att repetera sina leveranser in i målområdet, och att göra stödjande löpningar in i boxen när inlägget har kommit från den motsatta kanten.

Vad får jag spelarna att göra?

Inlägg och målgång

Vi ställde upp i sista tredjedelen med mål och målvakt. Sju skyltdockor är placerade enligt bilden. Till att börja med använder vi åtta utespelare, uppdelade i fyra blå inläggare och fyra blå anfallare, uppställda som visas [1a] . Inläggarna är placerade på koner i de breda områdena och de turas om att slå bollen till ett av de två markerade leveransområdena i straffområdet. Två angripare åt gången ska springa in i leveransområdena, en till närmaste stolpen och en till bortre stolpen. De ska antingen skjuta eller spela in sin partner för att ta ett skott på mål. Avslutningen ska vara ett skott med sidfot från kanten av sexmeters boxen. Efter varje attack ska spelarna återställa medan ytterligare ett inlägg kommer in från andra sidan.

Jonathan-woodgate-robbie-keane-crossing-finishing-11. Inläggarna turas om att slå in bollen till ett av de två markerade leveransområdena i straffområdet 2. Två anfallare ska göra löpningar in i leveransområdena, en till närmaste stolpen och en till bortre stolpen
3. Anfallarna ska antingen skjuta, som här, eller skicka till sin partner för att skjuta. Avslutningen ska vara ett skott med sidfot från kanten av sexmeters fältet.

Hur kommer jag framåt i övningen?

För att utveckla aktiviteten tar vi nu bort skyltdockorna och lägger till en röd försvarare inne i straffområdet istället. Återigen turas inläggarna om att slå in bollen in i leveransområdena på kanten av sex-meters boxen. Två anfallare bör göra löpningar in i leveransområdena, en till närmaste stolpen och en till bortre stolpen och försvararen ska göra sitt bästa för att avvärja attacken, som visas [1b] . Den tillagda försvararen gör det till en 2 mot 1-attack.

För att utveckla aktiviteten ytterligare lägger vi nu till en andra röd försvarare. Vi tillåter också en extra blå anfallare att gå in i straffområdet med en sen löpning. Han bör fungera som en returman, som rensar upp och avslutar från alla bollar som kommer ut från sexmetersfältet, som visas [1c] . Detta gör det till en 3 mot 2-attack.
För en sista progression kan en av de breda spelarna gå med i attacken på den sida som är motsatt där inlägget kommer in ifrån. Detta gör det till en 4 mot 2-attack, som visas [1d] .

Jonathan-woodgate-robbie-keane-crossing-finishing-21. För att utveckla aktiviteten, ta bort skyltdockorna och lägg till en röd försvarare innanför straffområdet istället
2. inläggarna ska alternera men ska alltid sikta på leveransområdena på kanten sexmeters boxen
3. Här anfallaren vid bakre stolpen spelar in sin anfallspartner för ett sidoskott på mål vid den närmaste stolpen
Jonathan-woodgate-robbie-keane-crossing-finishing-31. För att utveckla aktiviteten ytterligare, lägg till en andra röd försvarare
2. Tillåt en extra anfallare att komma in i området med en sen löpning för att ta eventuella returer, vilket gör det till en 3 mot 2 attack
Jonathan-woodgate-robbie-keane-crossing-finishing-4

• I det sista steget, låt en av inläggarna på motsatt sida gå med i attacken för att göra det 4 mot 2.

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Vi vill se spelare göra rätt rörelser in i straffområdet så att de är i rätt position för att möta den inkommande bollen. Rörelsen från anfallaren måste vara effektiv och så fort försvararen tar ögat från anfallaren för att titta på bollen, då är det signalen för anfallaren att göra rörelsen för att förlora sin markör. Vi vill också se spelare avsluta med ett högkvalitativt skott på mål med sidan av foten.Vi vill se de breda spelarna göra kvalitetskorsningar till de korrekta leveransområdena på kanten av sex-metersboxen.

Vilka är de typiska misstagen som spelare kan göra och hur undviker jag dem?

Ett typiskt misstag som spelare ibland gör är att slå bollen för hårt, vilket förlorar träffsäkerheten i skottet och gör att bollen missar målet. Spelare måste se till att deras närmande till bollen inte är för rak och att de inte lutar sig tillbaka när de avslutar, annars kommer de att slå bollen över ribban.
När inlägget kommer in är ett annat misstag som anfallare gör att ta bort ögat från bollen, vilket påverkar bollkontakten och får dem att svänga med benet och felträffa skottet. Intryck på spelarna behovet av koncentration under dessa omständigheter.