Inlägg med fart

Att ha förmågan att göra inlägg med fart gör livet svårt för motståndarnas försvarare. Detta är en av de svårare färdigheterna som ytter behöver och det hjälper dem att fånga försvarare på kontring utan att stoppa eller bromsa attacken.

Uppstart
Sätt upp ett 45×35-meter område med en 15×15-meter box i mitten av planen och en fem-meters kanal längs varje sida. Vi har använt 10 spelare i denna övning.

Hur man spelar det
Spela 5 mot 5 inklusive målvakter. I det här spelet kan bollen inte passas eller dribblas genom mittfältet, så spelet måste gå brett för att komma förbi den. Spelare kan springa in i kanalerna på kanterna för att ta emot bollen och kan bara ta tre beröringar innan motståndaren kan följa dem in i kanalen. Mål gjorda från ett löpande inlägg utanför kantkanalerna räknas dubbelt.

Metod
Spelare måste titta upp medan de dribblar bollen och utföra ett bra inlägg i farten.

RealMadrid1
RealMadrid2
RealMadrid3

1.Spelet börjar med en passning från målvakten. Här har försvararen spelat bollen snabbt till kanten för att ta sig förbi no go-zonen.
2.Spelare kan springa genom den centrala zonen men bollen kan inte passa genom den.

3.Spelaren som går in i kanalen på kanten får tre beröringar innan motståndaren kan tackla.
4.Ett mål från ett löpande kryss som räknas dubbelt.

5.För att utnyttja kanalen på kanterna till fullo har spelaren här sprungit längs planen, tagit emot motståndet och skapat en lagkamrat.