Heta inlägg.

Denna övning skapar chanser från inlägg och det hjälper till att coacha spelare att röra sig vid rätt tidpunkt och till rätt ställen för att dra nytta av inläggen.


Sätt upp ett område på 40×25 meter med ett mål i varje ände. Vi har använt 14 spelare.

HUR MAN SPELAR
Dela upp ditt lag i 7 mot 5 plus två målvakter. Lag spelar 3 mot 3 med vilande spelare på sidorna. Lag kan bara göra mål från inlägg med antingen ett direktskott eller en nick och spelarna måste försöka passa från tre olika områden på planen.
Spelet börjar med en målvakt och laget attackerar den motsatta änden. Oavsett utfall (mål eller miss) attackerar motståndaren, med spel som börjar från målvakten. Det anfallande laget byter två spelare efter varje attack, så de måste vara snabba annars kommer motståndaren att dra fördel av bytet.
Gör detta till en tävling och ha mål värda fem poäng och nollan vid varje attack värda en poäng.

METOD
Direktskott och nick är de färdigheter som krävs för att göra mål. Snabbhet är avgörande för att få försvarare in på planen annars kommer anfallare att utnyttja utrymmet.

1.Spelet börjar med en passning från målvakten till en av kantspelarna. Uppmuntra korsningar från de tre nyckelområdena. Här resulterar ett anfall längs kanten i ett inlägg från sidlinjen.
2. I 3 mot 3 måste de andra två anfallarna täcka områdena framför målet och bortom för att vara i den bästa positionen att göra mål.

HotCross1

3.Nu attackerar de vita och försöker inlägg från det andra nyckelområdet, med en tight boll inspelad från mållinjen till en av spelarna som springer in.
4. Servrarna levererar nu inlägg från det tredje nyckelområdet, ett djupt inlägg längre upp i fältet.

HotCross2

5.Två anfallare byter med vilande lagkamrater efter varje attack, vilket innebär att motståndarna måste vara snabba att dra fördel av bytet innan de nya spelarna har satt sig in i sina defensiva roller.

HotCross3