Gör mål från nära håll.

Inte så lätt som det låter. Använd detta för att få dina angripare ta chanser i rutan.

Förbättra en anfallares rörelse och förmåga att ta möjligheter från nära håll, medan försvarare gör överbelastningar för att stödja attacker.
Övningen fungerar på alla egenskaper hos en bra angripare: beslutsfattande, rörelse och teknik.

UPPSTART
Använd ett område på 40×30 meter, dela upp i två zoner. Vi har använt 14 spelare här. Varje lag har en målvakt, två försvarare, två anfallare och två stödspelare.

HUR MAN SPELAR
Spela 2v2 i varje zon. Spelare måste stanna i sina zoner men länka till sina lagkamrater för att skapa en möjlighet i anfallszonen. De anfallande lag kan släppa en försvarare i motståndszonen när de har bollen i den zonen, vilket gör anfallarna en överbelastning på 3 mot 2.
Detta lämnar laget kort på baksidan men en av supportspelarna kan gå in i zonen bakom målet för att få tillbaka det till 2v2. Spelare går tillbaka när flytten är över.

TRÄNINGSPUNKTER
Ju närmare målet en spelare kommer, desto svårare blir tydliga skottmöjligheter, vilket innebär att det är att ta chanser att göra mål avgörande. Att träffa målet är viktigt.

bild1
Spelare stannar i sina zoner och länkar till lagkamrater i annan zon. Här får en anfallare en passning från sin försvarare och skjuter.
bild2
Angripare kan också länka till varandra för att skapa poängmöjligheter.
bild2
Väl i anfallszonen kan en försvarare gå med för att göra en 3v2. En supportspelare går sedan in för att återställa 2v2 i försvarszonen