Försvara tillsammans.

När dina spelare förstår konceptet med zonförsvar, låter det här spelet dig sätta systemet i ett sammanhang när du spelar ett spel med många hörnor sätta ihop ett zonförsvar. Efter att ha använt vår första övning, kör detta och låt spelarna fatta beslut om var de ska försvara vid hörnor.

Använd en spelyta på 40×40 meter. Du behöver ett avstängt område på 20×20 meter framför ett av målen. Vi har använt 14 spelare och två mål.

Hur man gör det
Spela 7 mot 7 inklusive målvakter. Varje lag turas om att attackera och försvara det konade området. Det försvarande laget måste vara i boxen när de inte har bollen, och om de sätter den ur spel någonstans är det en hörna mot dem. Det anfallande laget spelar normalt men kan inte göra mål utanför boxen. Om det anfallande laget lägger ut bollen går den död och startar om med sin målvakt. Om det försvarande laget vinner bollen kan de bryta ut och göra en kontring. Vid hörnor bör försvarare ställa in sig på zonmarkering som visades i föregående övning.

Metod
Spelare använder zonmarkering vid hörnor och när de försvarar boxen, lär sig var de ska stödja och var de ska markera.


1. Passet börjar med en passning från målvakten i det anfallande laget till en lagkamrat och spelet går live på hans touch. Anfallarna har tre attacker innan lagen byter.
2. Försvararna måste komma i position för att täcka alla områden i boxen. Här väljer de två banker med tre försvarare.

DefendTogether1

3. Om bollen går ur spel från en försvarare någonstans på planen ges en hörna och spelarna måste ställa upp för hörna i ett zonmönster.
4. Hörn läggaren siktar mot mitten av boxen för att maximera sitt lags chanser att göra mål.

DefendTogether2

5. Om det försvarande laget vinner bollen kan de göra en kontring och röra sig utanför det avmarkerade området.