Finish-Slutför

Använd den här övningen för att förbättra dina spelares passningsteknik så att de kan skapa anfallare med solida målmöjligheter nära målet. Det här är en övning för anfallare som involverar returer, en-touch och två-touch-avslutning runt sex-meters boxen.

Markera straffområden (som är 36×44 meter). Vi har använt 18 spelare.

HUR MAN SPELAR DET.
Dela upp spelarna i tre lag om sex. Ett lag är placerat runt området och de andra två spelar en 6 mot 6 inklusive målvakter. Spelarna runt kanten spelar två-touch förutom spelarna bredvid målet som spelar en-touch.
Spelet börjar med att en av målvakterna spelar ut till hans mittfält, som måste passa till en spelare på utsidan – motståndarspelarna är passiva tills en spelare på utsidan har rört bollen. Ett one-touch-mål räknas dubbelt, oavsett om det kommer från en retur eller direkt. Byt ut ytterlaget var tredje minut.

Metod
Avslutningstekniken är viktig, med en- och två-touch-passningar som behövs för att skapa målchanser. Spelare letar efter smarta rörelser och god förväntan på att göra mål.

1.Spelet börjar med en passning från en av målvakterna till en lagkamrat.
2.Motståndarna är passiva tills spelaren går över till en av de yttre spelarna, sedan är spelet live. Utespelarna på sidan har två beröringar.

FinishingTouch1

3.Ytterspelaren bredvid målet har bara en touch och här passar han första gången till en anfallare framför mål.
4.Anfallaren har rört sig snabbare än försvararna och reagerar på en boll i straffområdet för att göra mål.

FinishingTouch2

5.Här gör målvakten räddningen men anfallaren slår till för att göra mål med en touch och dubbla poäng.

FinishingTouch3