Få det brett.

Använd den här övningen för att uppmuntra dina spelare att få bollen bred för att öppna upp planen för ett anfallsdrag och skapa fler målchanser.
Genom att dela upp området i zoner kommer det att ge spelarna olika beröringsbegränsningar som gör att de kan ändra spelrytmen. Detta kommer också att ge spelarna mål för att sätta ett mönster av: ”spela in – pass tillbaka – spela brett”.

Skapa ett område på 40×60 meter och dela upp i tre 30-meter zoner. Spelare har två beröringar i mittzonen och obegränsade beröringar i ytterzonen. Gör fyra mål med stolpar i ytterzonerna. Vi har använt 18 spelare i övningen.

Hur man spelar det
Spela 8 mot 8 plus målvakter som mål. Tränaren inleder övningen med ett pass ut till ett av lagen. Målvakterna ska användas som stöd i försvar och anfall för spelare att gå tillbaka till. Spelarna måste dribbla genom flaggorna för att få en poäng men om de använder målvakterna i uppbyggnaden får de två poäng.

Metod
Denna aktivitet understryker behovet av att flytta bollen från sida till sida i spelet, för att öppna upp mitten av planen. Det gör det också möjligt att använda målvakterna för att byta attackpunkt och attackera den svaga sidan.


1. Spelare försöker behålla bollinnehavet och försöker göra mål genom de små målen i ytterzonen.
2. Om ett lag tappar besittning måste de omedelbart gå över till försvar, eftersom laget som vinner bollen nu kommer att anfalla. Snabb teamformning och omformning krävs.

GetItWide1

3. Spelare har bara två beröringar i mittzonen. De måste dribbla genom grindarna för att få en poäng.

GetItWide2

4. Om målvakten används under flytten och en spelare dribblar genom en port får laget två poäng.

GetItWide3