Den farliga spelaren.

Om dina motståndare kan skryta med en spelare som kan vinna spelet med ett ögonblick av solo geni, använd den här aktiviteten för att coacha ditt lag för att begränsa detta speciella hot.
Det här är en fantastisk övning som hjälper dina spelare att försvara effektivt när de möter en ”speciell” motståndare som kan förändra spelet på en bråkdel av en sekund. Det lär dem att utöva omedelbar press och ge snabb defensiv täckning och stöd.

PLAN
Använd en yta på 40×30 meter. Du behöver två fullstora mål. Vi har använt 20 spelare.

HUR MAN SPELAR
Dela upp din trupp i två lag med 10 spelare inklusive en målvakt och dela upp varje lag i tre grupper. En grupp är de speciella spelarna som behöver bära västar i olika färger. Spelet är en kontinuerlig 2 mot 2. När det anfallande paret passerar konerna släpper det specialspelaren. Om han gör mål räknas det dubbelt, så det försvarande paret måste försök att hindra honom från att göra mål. Det par som antingen gör mål eller skjuter på sina motståndares mål, stannar kvar för att möta en attack från motståndaren.

METOD
Bra kommunikation och rörelse behövs. Försvarare måste bestämma hur de kan stoppa specialspelarens poäng – även om det innebär att låta en annan spelare göra mål. Helst borde försvarare blockera farliga spelare men de bör också rensa bollen.


Här börjar de röda spelarna med bollen och attackerar det blå lagets
mål i en 2v2-tävling.
Det blå laget måste snabbt stänga ner de röda spelarna för att förhindra dem koppling till farliga spelaren.
Farliga spelaren släpps när det anfallande paret passerar konerna. Han måste kombinera 3 mot 2 för att göra mål. Hans mål räknas dubbelt.

farligman1

Här försöker de röda spelarna få in den farliga spelaren på mål men han blockeras och bollen rensas.
När ett mål har gjorts eller ett skott tagits, avslutas denna spelfas
och paret som inte sköt återvänder till baksidan av kön.

farligman2

När attacken är över går farliga spelaren till sin kö. Laget som kombinerade för att skjuta försvara nästa attack.
De blå spelarna sätter upp ett anfall och släpper sin farliga man när de kommer till konerna.

farligman3