Att bemästra flankerna.

Utveckla dina spelares förmåga att skapa målmöjligheter från breda områden.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Denna Övning fokuserar på att flytta bollen snabbt till breda områden och utnyttja utrymmet i dessa områden. Den är idealisk för 16 spelare och perfekt om det inte finns någon målvakt på din övning.
UPPSTART
Ställ in ett spelområde i förhållande till dina spelares ålder och förmåga. Området behöver en ruta markerad i varje hörn, två för varje lag
poäng in.
HUR MAN SPELAR
Spela 7 mot 7 plus två neutrala spelare på utsidan. Varje lag försvarar två boxar placerade i hörnen av planen. Mål görs av försöker hitta en spelare med en penetrerande passning inne i boxen. Laget som gör mål behåller besittning och går över till sitt andra målskytte – kan motståndarlaget pressa på omedelbart?. Två breda neutrala spelare stödjer laget i besittning, som vill spela snabbt inuti.
TRÄNINGSPUNKTER
Ha tålamod i besittning och leta efter en överbelastningssituation att attackera. Kan vi ta emot från press, kan vi se att ta oss framåt med vår första beröring? Leta efter genomträngande körningar och ger bredd och djup.

scw-136-mastering-the-f
scw-136-mastering-the-fl
scw-136-mastering-the-fla

Lag spelar 7 mot 7 med två neutrala kantspelare som stödjer laget i besittning.

Lag gör mål genom att spela en penetrerande passning till en av sina målrutor som en lagkamrat kan ta emot.

Efter att ha gjort mål förblir laget i besittning och ser ut att omedelbart göra mål i sin andra ruta. Oppositionen borde trycka på mellanslag.