5 mot 2 Pass och rörelse Rondo.

Detta roliga rondo spel har allt ditt lag behöver för ett bra försäsongsträning. Det erbjuder massor av rörelser för dina spelare och skärper deras kontroll och teknik också.
Detta täcker alla delar av ett bra träningspass för säsongen: teknik genom passningar, rörelser och kontroll, massor av taktik för att flytta och hålla bollen från försvarare, plus att det också kräver mycket lagarbete och kommunikation för att flytta mellan kvadraterna.

UPPSTART
Skapa ett område på 30×30 meter uppdelat i 15×15-meters kvadrater. Vi har använt 14 spelare.

HUR MAN SPELAR
Du måste dela upp din trupp i två grupper om sju och börja spela två grundläggande 5 mot 2-spel i motsatta kvadrater. De två försvararna i varje grupp måste bära väst och efter att ha vunnit bollen byter de platser med spelaren som blev av med den, ge västen till den spelaren. Efter tre lyckade passningar måste laget flytta in i en kvadrat som inte är ockuperad av en annan uppsättning spelare. Det betyder att varje lag flyttar in i olika sektorer när de försöker hålla bollen från försvarare. Börja med två beröringar men försök få dem att använda en beröring lika mycket som
möjlig. Om de har problem, gör det till 6 mot 1 så att de får större framgång.

Spelet börjar med att de fem anfallarna håller bollen från de två försvararna.Om en försvarare vinner bollen byter de plats med spelaren som tappade den och ger västen till dem.

bild1

När det anfallande laget har gjort tre passningar i följd måste de flytta till en annan kvadrat.
Här försöker laget behålla bollen när de flyttar till en annan kvadrat men försvararen är för snabb och vinner bollen.

bild2

Bygg upp till spelare med en knapptryckning för att behålla bollen.
Om försvararen vinner bollen genom att lägga ut den byter han med spelaren som tappade den och spelet fortsätter snabbt.

bild3