2 mot1/1 mot 1 Beslut Rondo.

Ska spelare passa eller gå 1mot 1 med försvararen? Ronaldo fattar vanligtvis rätt beslut och med den här övningen kan dina spelare lära sig att göra rätt val.

VARFÖR ANVÄNDA DET
Angripare måste utnyttja utrymmet och fatta rätt beslut för att skapa mål. Det är bra för 1 mot 1- och 2 mot 1-situationer att ge angripare matchliknande träning.
UPPSTART
Skapa ett område på 40×20 meter inklusive två 10-meters ändzoner. Placera två mål i ena änden och ett normalt mål i andra änden, lägg tillbaka fem meter. Vi har använt 17 spelare.
HUR MAN SPELAR
Dela upp lagen i två grupper om åtta och med en målvakt. Spelare arbetar i par. Alla bollar är hos laget som försvarar det normala mål. Lag har fyra spelare på vardera sidan av planen vid deras försvarsända. Spelet börjar med att en spelare går över till motståndaren,
som skickar ut två anfallare. Spelaren som passade försvarar sig själv. Om han rensar bort bollen eller om motståndaren misslyckas med att göra mål, dribblar hans partner i det försvarande laget från hans ände och försöker göra mål i mål innan det andra laget kan återhämta sig. Den ursprungliga försvararen stödjer kontringen och kombinerar för att göra mål om det behövs.


Spelarna arbetar i par och övningen börjar med en passning till andra änden från laget med bollarna.
Två spelare kommer ut för att ta emot bollen och möta försvararen som lämnade det till dem.

bild1

För att förhindra ett mål måste försvararen försöka vinna bollen eller blockera skottet och rensa det ur spel.
Om den ursprungliga försvararen rensar bort bollen (eller om motståndaren misslyckas med att göra mål), dribblar hans partner upp på planen och försöker göra mål innan anfallsparet har återhämtat sig.

bild2

Det här är det klassiska sättet som Ronaldo skulle arbeta i en 2 mot 1, att skippa en passning och slå försvararen innan han skjuter förbi målvakten i nätet.

bild3