1-0 upp taktik.

När ett lag har 1-0 i paus behöver de en taktik som hjälper dem att göra mål igen men som har bra defensiva egenskaper så att motståndarna har mindre chans att kvittera.
Använd din normala plan med kanterna avstängda mellan de två straffområdena. Vi har använt 16 spelare och två vanliga mål.

Hur man spelar det
Spela 7 mot 7 inklusive målvakter plus två målspelare som står på den motsatta planhalvan till spelet. Spelet börjar med 6 mot 6 på ena planhalvan, där målvakten rullar ut bollen till en av sina försvarare. Målet är att behålla bollen och försöka spela den till en av målspelarna på den motsatta halvan. Om laget får bollen till en av målspelarna är kontringen igång och de sex spelare kan gå in på den andra halvan, men bara två motståndare kan komma tillbaka för att försvara. När spelet är slut, startar det om i slutet av spelarna attackerade och alla spelare kommer in på den halvleken.

Metod
Det här är ett bra sätt att coacha kontringar för när övergången sker och laget får bollen till målspelaren, finns det en stor överbelastning till förmån för det anfallande laget så det borde bli mycket framgång i kontringarna.

1. Spelet börjar med 6 mot 6 på ena planhalvan. Målvakten rullar ut bollen till en av sina lagkamrater.
2. Laget måste försöka få bollen till en av de två målspelarna för att starta en kontring på motståndarhalvan.

1-0up1

3. Endast två av motståndarnas spelare kan gå in i den motsatta halvan men alla kontringarna kan gå in där.
4. Här har en försvarare lyckats ta sig tillbaka för att försöka vinna bollen men spelaren dribblar bollen förbi honom och gör mål.