Ytterbackar pressar ytter.

En bra ytterback kommer att tvinga ytter utanför för att hindra dem från att hota ditt mål. Använd det här spelet för att visa dina försvarare vad de ska göra.


VARFÖR ANVÄNDA DET

Syftet med det här spelet är att tvinga spel brett och in i de yttre rutorna i rutnätet, lära försvarare hur man får ytter att springa från mål och att hindra dem från att komma in i ett inlägg eller byta spel.

UPPDSTART

Skapa ett område på 30×40 meter uppdelat i tre zoner. De två yttre zonerna är 15 meter breda och mittzonen är 10 meter breda. Målen går på vardera änden av linjerna mellan zonerna. Vi har använt 12 spelare i denna övning.

HUR MAN SPELAR

Spela 6 mot 6. Laget med bollen är anfallarna och de kan gå i vilken zon som helst. Det försvarande laget (laget utanför besittning) måste ha spelare i två beröringszoner men kan inte vara i tre zoner, så den bortre zonen kommer alltid att vara öppen. Tanken är att låsa bollen i dessa zoner och stoppa anfallare som öppnar försvaret genom att gå in i den bortre zonen och byta spel.

TRÄNARPUNKTER

Dina försvarare måste försöka skjuta spelet brett och hålla det där, vilket gör spelet förutsägbart tills de tvingar fram ett misstag och vinner tillbaka bollen. Det kommer att finnas tillräckligt många siffror med de sex spelarna för att tvinga spel brett men de måste hålla ytter under kontroll.

HoldEmUp1

1.Syftet är att tvinga spel långt bort från målen, men försvarare måste förhindra att ytter skapar utrymme och får ett inlägg i den bortre rutan och byter spel.
2.Det försvarande laget kan endast befinna sig i två beröringszoner, vilket innebär att den längsta zonen alltid är öppen om anfallarna kan hitta utrymme att slå in bollen.

HoldEmUp2

3.Försvararna vinner bollen så anfallarna måste nu ta sig in i två rörande försvarszoner för att stoppa kontringarna och tvinga brett spel.
4.Bollen ligger hos yttern som antingen kan skjuta eller hålla bollen tills stödet kommer. Han ställs mot de retirerande försvararna som ska försöka vinna tillbaka bollen.

HoldEmUp3

5.Om yttern lyckas byta spel till den öppna zonen måste försvararna flytta över en zon för att snabbt skydda målet.