Växla uppspel & pressa högt

Michael Flynn

Han utsågs till Newport-tränare på permanent basis i maj 2017 och ledde klubben på en FA-cuprundan där laget besegrade Leeds United och tog Spurs till en repris på Wembley. Säsongen därpå ledde Flynn Newport på ytterligare en imponerande FA-cuptävling, och slog Premier League Leicester City och Championship-laget Middlesbrough innan han förlorade mot Manchester City. Han ledde också Newport till slutspelsfinalen i EFL League Two 2019.

Växla uppspel och pressa högt

Denna övning är fokuserad på att uppmuntra spelare att byta spel till att starta attacker. Det hjälper också spelare att pressa högt som ett lag när de inte är i besittning.Det är väldigt viktigt för oss att träna på detta när vi försvarar och anfaller med en back trea och femma på mittfältet.

Vad får jag spelarna att göra?

Besittningsövning

Vi satte upp ett område på 24×16 meter, uppdelat i två halvor. Vi använder 11 spelare uppdelade i två lag om fyra, plus tre neutrala.En neutral är placerad i varje ände av området, med en på mittinjen – de neutrala spelar för laget i besittning. De andra två lagen är i huvudområdet men de måste ha två spelare i varje halvlek hela tiden. Begränsa beröringar i besittning till två eller tre.Laget i besittning måste passa bollen och försöka arbeta den från ena änden av området till den andra, med hjälp av neutrala spelarna. Om de lyckas får de en poäng och behåller besittning, som visas i diagrammet [1] . De måste sedan försöka arbeta tillbaka bollen för att avsluta där de startade.Det andra laget måste pressa för att vinna bollen. Om de gör det blir de det nya passningslaget.
Kör denna övning i 20 minuter.

Michael-flynn-switching-play-and-high-pressing-1

1. Spelet börjar med en passning från en neutral spelare i ena änden. De neutrala spelar för laget med boll.
2. Det är 2 mot 2 i varje halvlek. Behållningslaget måste arbeta bollen från ena änden till den andra. Begränsa sina beröringar
3. Den neutrala på mittlinjen hjälper de röda att behålla besittning.
4. De röda gör en poäng genom att skicka bollen till den neutrala i andra änden. De behåller bollinnehavet och försöker arbeta tillbaka bollen igen

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

När vi är i besittning vill vi se spelare som använder snabba passningar och bra rörelser för att göra planen stor. De bör också spela i områden som gör att de kan se båda ändarna av planen.När spelare tappar bollen bör de pressa snabbt för att återta bollinnehavet och deras lagkamrater bör röra sig för att stödja pressen.När vi inte har bollinnehav vill vi se att lag håller sig kompakta, men så fort ett lag vinner bollinnehav måste de göra området så stort de kan så fort som möjligt.

Vad får jag spelarna att göra härnäst?

Småsidigt spel

Vi satte upp ett område på 30×20 meter med ett mål och en målvakt i varje ände. Området är uppdelat i två endzoner, plus en central zon som innehåller tre lådor, som visas [2] . De två yttre lådorna innehåller ett par skyltdockor i varje, medan den mittersta lådan fungerar som ett uppehållsområde för de pressande spelarna.Vi använder 18 utespelare uppdelade i två lag om nio. Sex försvarare från varje lag är i målzonen framför sitt mål, medan deras tre anfallare börjar i hållområdet redo att pressa motståndarnas försvarare i andra änden.

När de är i besittning har lagen en fördel med 6 mot 3 i målzonen. Lag försöker hålla besittning under press tills de kan skapa en öppning för att byta spelet till det försvarande laget i den motsatta änden. För att göra detta måste de passera framåt genom ett av paren skyltdockor. När en motståndares försvarare tar emot denna passning kan de tre forwards komma in i målzonen från hållområdet – forwards pressar försvararna för att försöka hindra dem från att byta spel. Om de lyckas vinna bollen måste de försöka göra mål i målet.
Spela fyra treminutersblock.

Michael-flynn-switching-play-and-high-pressing-2

1. Sex röda försvarare är i besittning i målzonen. De måste passera under press från de tre blå forwards som har kommit in från mittruta
2. De röda försvararna skickar bollen tills de skapar en öppning för att byta slutar genom att spela bollen framåt mellan skyltdockor .
3. När de blå tar emot bollen, tre röda forwards kan komma in i ändzonen från den centrala platsen. De pressar och om de vinner bollen försöker de göra mål.


Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Detta småsidiga spel är fokuserat på att uppmuntra försvararna och mittfältarna att byta spel snabbt och sedan skicka framåt, med breda spelare och anfallare introducerade för realism. Vi använder också denna praxis för att upprätthålla en hög press mot motståndaren, samtidigt som vi försöker återta bollen och skapa ett skotttillfälle så snabbt som möjligt.

Vad får jag spelarna att göra härnäst?

Huvudövning

Vi ställde upp på en halv plan och markerade ett område lika stort som rygg mot rygg med ett mål och en målvakt i varje ände. En mittlinje är markerad i mitten av området – från mål till mål, som visas [3] .Vi använder 17 utespelare, uppdelade i två lag om sex som spelar i huvudområdet och fem neutrala som spelar för laget i besittning. En av de neutrala är i det centrala området, medan de andra är på utsidan och de fungerar antingen som backar/vingebackar eller kantspelare. De neutrala utanför området kan bara hålla bollen i fyra sekunder innan de passar eller slår inlägg.Lag måste passa bollen från sida till sida över mittlinjen minst en gång innan de kan göra mål. Helst vill vi se spelet växlat i en eller två pass. Vi delar ut extrapoäng för gjorda mål direkt från ett inlägg.
Spela tre block på sex minuter.

Michael-flynn-switching-play-and-high-pressing-3
1. De röda är i besittning men innan de kan göra mål måste de byta spel över mittlinjen som skiljer de två sidorna av området.
2. Lag bör byta spel i en eller två pass. Här krävs det en andra passning för att få den till den neutrala yttern.
3. De gula är neutrala och spelar för laget i besittning, och agerar som ytterbackar eller kantspelare. De måste passa eller passera inom fyra sekunder efter att de tagit emot bollen
4. Mål som görs direkt från inlägg är värda extrapoäng