Vända på spelet

Övningen går ut på att skicka bollen snabbt och effektivt över planens bredd för att utnyttja utrymmet och penetrera motståndet.
I slutändan älskar spelare att passa bollen, så att följa den logiken är snabbt och effektivt länkspel det bästa sättet att skapa möjligheter, hitta svagheter hos dina motståndare och göra mål.Spelare måste vara bekväma i besittning, ha en bra passningsräckvidd och vara beredda att göra osjälviska löpningar, och byte av spel bör alltid resultera i ett inlägg eller skott, med spelare som snabbt bygger en förståelse för varför vi flyttar spel från sida till sida och till vilken fördel.Ibland är träningen mot skyltdockor/koner och ibland mot motståndare som kommer att sättas upp taktiskt som våra nästa motståndare. Det som är viktigt är dock variation – både när det gäller teknik och involvering av ytterbackar, mittbackar, kant spelare och centrala mittfältare, eftersom alla dessa har en nyckelroll i att byta spel i träningen och, faktiskt, i matchsituationer.

Vad får jag spelarna att göra?

Som visas, satte vi upp en första passningsövning med vissa spelare som konditionerade för att göra korta pass genom skyltdockorna/konerna medan andra funderar på att mata längre pass över skyltdockorna/koner.

Vända spel

I en enkel attack kontra försvarsform börjar vi med att säga till spelarna att flytta bollen över de bakre backlinjen med snabba passningar, byta spel genom mittfältet med snabbt penetrerande spel.Vi fortsätter detta till att flytta bollen över den bakre backlinjen, bygga upp till långa diagonala passningar från vänster till höger (eller höger till vänster)

1. Spel från vänster till höger: korta, vassa passningar genom mittfältet för att nå yttern.
2. Spela från höger till vänster: längre passningar över mittfältet för att nå yttern.

ES65_Page-and-Bodin-Switching-play

Ytterbackar, mittbackar och centrala mittfältare är nyckelpassare, med kant spelare och anfallare viktiga för att göra sig fria att ta emot passningen. Efter att ha bytt spel försöker vi alltid sluta med ett inlägg eller skott på mål.

1. Spelet börjar med att de fyra bakre passar över planen.
2. Kort, snabb passning genom mittfältet.
3. Beroende på vinkeln på den sista passningen kan yttern välja att arbeta sig igenom kanalen eller ta bollen nerför kanten för ett inlägg.
4. Anfallaren gör ett lopp ”in bakom” för att ta emot en passning genom kanalen.
5. Mittfältaren gör ett stödjande löpning.
6. Den motsatta yttern gör en löpning mot bortre stolpen.

ES65_Page-and-Bodin-Switching-play2

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Tekniskt sett är spelarnas beröring, rörelse, medvetenhet, förståelse, passningsräckvidd och noggrannhet avgörande.

Taktiskt måste spelarna behålla en solid form med bra avstånd och en förståelse för var och när de ska göra vissa drag för att antingen ta emot bollen eller skapa utrymme för andra spelare.En stor del av detta är att spelarna är bekväma med att ta emot bollen på mittlinjen. Om de har ryggen att spela betyder det att de begränsar sina alternativ eftersom det inte finns någon vision om vad som finns runt dem. Du kommer också att se spelare prova det långa ”underpasset”, men detta bör avskräckas till förmån för fast, kontrollerad, positiv passning.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com