Utnyttja innehav.

Att penetrera motståndet är nyckeln till att skapa målchanser. Kombinationsspel är en viktig del av din coachningsstrategi och genom att använda den här övningen kan du få spelare att förstå hur och varför länkning i den sista tredjedelen hjälper ditt lag att göra fler mål.

PLAN
Sätt upp ett 30×40 rutnät, med två 5-meter horisontella kanaler på vardera sidan av spelområdet med den närmaste kanalen till rutnätet delas upp i 5×15 meter.

HUR SPELAR MAN DET.
Detta är ett 7 mot 7 riktningsspel med en 5 mot 3 rondo i mitten av rutnätet. Det finns två målspelare och fyra skärmförsvarare på utsidan av rutnätet. Byt lagroller under vila.
Det röda laget letar efter att hitta fötterna på en av sina två målspelare, som befinner sig i vardera änden av spelområdet, med en penetrerande passning i fötterna. När det röda målet väl tar emot bollen vill de spela tillbaka in i området för att behålla innehavet och hitta det andra målet på andra sidan av rutnätet. En poäng tas varje gång målspelaren tar emot bollen och en andra poäng tjänas om målet kan spela tillbaka in i området.
Det vita laget har fyra screeningförsvarare som måste stanna i sin zon och tre försvarare i området. De tre försvararnas jobb i området är att göra spelet förutsägbart och vinna bollinnehavet med hjälp av de fyra ”screening” försvararna som måste hjälpa till att screena målspelaren genom att förneka passningsbanor och skära ut penetrerande passningar. Om det vita laget vinner bollen måste de försöka behålla bollinnehavet i fem sekunder för att tjäna en poäng och varje ytterligare femte sekund är ytterligare en poäng.
I slutet av träningspasset spela det småsidiga spelet för att se dina träningspunkter i aktion.

TRÄNARSYNPUNKT.
Se först framåt. Hitta mål tidigt om möjligt, men tvinga inte, ha tålamod i besittning tills missmatchning upptäcks. Förstå ledtrådar för att penetrera och hitta målet.

ExploitingPenetration1
ExploitingPenetration2

1.Poäng görs genom att gå till målspelarna i ändarna av området. En extra poäng för att passa tillbaka in i området för att behålla besittningen.
2.Att behålla bollinnehavet i det centrala området är nyckeln till att skapa chanser att penetrera de två avskärmningsförsvararna.

3.Avskärmningsförsvararna måste blockera passningsbanor och skära ut penetrerande passningar.
4.Om de vita försvararna vinner bollen måste de behålla bollinnehavet i 5 sekunder för att få en poäng.