Triangel mittfältsövning.

Triangel mittfältsövning.

Det här handlar om att hålla bollen med hjälp av en överbelastning och en triangelformad mittfält. Utmärkt för att få mittfältare att tänka på sin form och var de ska röra sig för att ta emot bollen.

VARFÖR ANVÄNDA DET.
Taktisk: Förstå triangelformen, rymdmedvetenhet, öppna ytor, bollinnehav
Tekniska: bollkontroller, passningar

PLAN.
Yta 25×25 meter. 3 set om 6 minuter

HUR MAN SPELAR DET.
Måste dela upp ditt lag i två olika grupper med olika färgade västar. Två spelare står på utsidan av ytan, som visas i diagrammet, och tre spelare spelar besittning inuti ytan och behåller sin triangelform hela tiden. När laget tappar besittning av bollen måste de försöka vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt, återta kontrollen över bollen och skicka bollen runt ytan. Spelare kan bara passa/ge bollen till sina lagkamrater med samma färgväst utanför ytan.
Progression: Varje gång en spelare skickar bollen till någon utanför ytan måste de två spelarna byta plats och fortsätta med besittning.

METOD
I besittning: Spelare måste kunna kommunicera, så de behåller sin triangelform hela tiden. Samtidigt måste laget i besittning av bollen ha en hög spelare för att penetrera och hoppa över defensiva linjer.
Utan besittning: Spelare måste samordna hur de pressar och försvarar som en enhet. Spelaren som är närmare bollen måste pressa spelaren i besittning medan de andra två spelarna försöker stänga ytan mellan dem, så att bollen inte går genom de två spelarna som stödjer spelaren som försöker vinna bollen.

MidfieldDrill1
MidfieldDrill2

1.Det röda laget måste försöka hålla bollen i en 5 mot 3 med mitten tre i triangelform.

2.Det vita laget vinner bollen nu har de överbelastningen och måste försöka hålla formen i mitten och behålla bollen med hjälp av ytterspelarna.