Triangel mittfälts övning.

Varför använda den?
Taktiskt: Förstå triangelformen, rymdmedvetenhet, öppna utrymmen, innehav av bollen.
Tekniskt: Bollkontroller, passningar.

Hur man spelar det.
Måste dela upp ditt team i två olika grupper med olika färg. Två spelare står på utsidan av ytan, som visas i bilden, och tre spelare spelar inne  i ytan och håller alltid sin triangelform. När laget tappar bollinnehavet måste de försöka vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt, återta kontrollen över bollen och skicka bollen runt ytan. Spelare kan bara passa / ge bollen till sina lagkamrater med samma färg utanför ytan.
Progression: Varje gång en spelare skickar bollen till någon utanför nätet måste de två spelarna byta plats och fortsätta med bollinnehavet.

Metod
I besittning: Spelare måste kunna kommunicera, så de behåller sin triangelform hela tiden. Samtidigt måste laget i bollinnehavet ha  spelare för att röra sig igenom och hoppa över defensiva linjer.
Utan besittning: Spelare måste samordna hur de pressar och försvarar som en enhet. Spelaren närmast bollen måste pressa  spelaren i besittning medan de andra två spelarna försöker stänga ytorna mellan dem, så att bollen inte går igenom de två spelarna som stöder spelaren och försöker vinna bollen.

Triangel mittfälts övning.

Det röda laget måste försöka hålla bollen i en 5 mot 3 med tre i en triangelform

Triangel mittfälts övning.

Det gula laget vinner bollen nu de har överbelastningen och måste försöka hålla sin form i mitten och behålla bollen med hjälp av utespelarna