Träna uppspel i tre steg.

Denna övning kommer att förbättra ditt lags förmåga att spela bollen ur försvaret.

Vad den här övningen handlar om.
Bygga attacker från målvakten.Spela framåt.

Vad man ska tänka på.För att behålla bollen måste ditt lag kunna arbeta bollen genom planen – från målvakten och framåt.
När du utvecklar ditt lags förmåga att spela sig ur försvar, arbeta med olika passningsmönster för att förbättra beslut med bollen och taktisk medvetenhet.

Vad du får dina spelare att göra.

STEG 1
Spela på en halv plan med ett bemannat mål och tre försvarare i position runt straffområdet. På halvvägs har en rad med fyra mittfältare.Den första mittfältaren passar långt till målvakten som nu måste börja sitt drag för att få bollen till den andra mittfältaren.Teamet arbetar med två typer av passningsmönster:

Målvakt till mittback, mittback till fullback som dribblar framåt för att passera.
Målvakt till mittback, mittback till mittfältare 1, mittfältare 1 till fullback som dribblar framåt för att passa.

Träna uppspel i tre steg.
M1 passar till målvakten. MV passar till D2 som passar till D1. D1 passar till M1 som passar till D2 – som passar till M2.

STEG 2
Lägg till tre 5-metera på mittlinjen.Målvakten, fyra försvarare och en mittfältare pressas nu av tre anfallare och en motståndare.Spelet startar från målvakten och målet är att spela eller dribbla bollen genom en av kon målen.Om motståndarna vinner bollen attackerar de målet.

Träna uppspel i tre steg.

Försvarare (D) och defensiv mittfältare (DM) spelar bollen genom konportar mot angripare (A) och anfallande mittfältare (AM).

STEG 3
Spelsituation

Spela 7v7 på en 60 x 50 meter med två bemannade mål.Fyra försvarare startar i sin egen hälft med tre angripare i motståndshalvan. Försvarare får gå in i endera halvan men angriparna måste hålla sig i motståndshalvan.Till att börja med passar målvakten bollen till en försvarare som passar framåt eller dribblar framåt i motståndshalvan. Om det lyckas skapar detta en 4 mot 4-attack.Eftersom de tre anfallarna inte kan gå tillbaka för att hjälpa sitt lag att försvara, lämnar detta en 3 mot 3-situation i andra halvan och en potentiell motattack för det försvarande laget om de återfår bollen.

Träna uppspel i tre steg.