Träna olika moment-Uppbyggnad via innerbackar.

Den här övningen kommer att få  mittbackar att våga gå från försvar med bollen för att sätta upp anfall – detta ger dina attackerande spelare chansen att komma i målpositioner i den sista tredjedelen.

ORGANISATION:
Ta bort straffområdena och spela i det centrala området.
Skapa en 15 meters kvadrat runt mittcirkeln.14 spelare. Spela 7 mot 7 inklusive målvakter. Endast de två mittbackarna från varje lag får gå in i 15 meters kvadraten och kan inte tacklas där inne – men motståndarnas mittbackar kan kliva in den och sätta press. Om bollen förs ut från mittbackarna tidigt kan de fortfarande få ett pass där inne.

Spelet börjar med ett pass från målvakten som behöver se var utrymmet är för att få ett pass in till mittbackarna. Endast de två mittbackarna, från varje lag kan gå i kvadraten och det finns ingen tackling men försvararna kan tvinga spel genom att pressa.Mittbacken springer in i kvadraten och avancerar snabbt och hittar en lagkamrat i ytor att passa till och göra mål.Lagkamrater måste vara snabba att stödja mittback och se var ytorna finns för att ge mittbackarna alternativ att passa.

Detta kommer att uppmuntra mittbackarna att ta sig ut med bollen och flytta snabbt genom mittzonen för att sätta uppspel därifrån. De kommer också att uppmuntras att stödja spel genom att gå genom det området för att ta positioner nära målet. Återställning är också viktigt om spelare tappar bollen när mittbackarna är i en avancerad position.

 

Träna olika moment-Uppbyggnad via innerbackar.