Träna olika moment-Press

Denna träning är ett bra träningspass för pressa och tvinga fram misstag högt upp på planen. Det hjälper också att utveckla samspel i den sista tredjedelen. Detta är ett bra övning för att få dina spelare att arbeta hårt för att vinna bollen och koppla ihop för att göra mål.

Hur man spelar det

Dela dina spelare i två lag, en av sex spelare och en av sju spelare. Laget på sju har tre spelare i spelområdet och en spelare bredvid varje mål. Laget på sex går alla i spelområdet och måste göra fem pass för att göra en poäng. Det andra laget måste trycka på och vinna bollen, sedan studsa en passering av en av sina lagkamrater bredvid målet innan du sätter bollen i nätet.

Angriparna behöver bra pressfärdigheter för att tvinga fram ett misstag och vinna bollen. Därifrån måste de välja ut en bra pass till en ”studsspelare” och sedan komma i position för att ta emot bollen tillbaka och kontrollera den för att göra mål i nätet.

1. Teamet med sex börjar med bollen och måste försöka göra fem pass för att få en poäng
2. Laget på sju har tre spelare som trycker på det förbipasserande laget och måste försöka vinna bollen

Träna olika moment-Press

3. Här vinner den pressande angriparen bollen och skickar den till en lagkamrat
4. För att göra ett mål måste bollen överföras till en spelare bredvid målet, som slår tillbaka den och bollen måste placeras i måle

Träna olika moment-Press
5.Här det attackerande laget har bollen men när han spelar en-två med studsspelaren är attackerarens väg till mål blockerad så han måste vända sig och skjuta mot ett mål på andra sidan
Träna olika moment-Press