Tight försvar? Byt spel.

Att bryta ner ett försvar är inte alltid så enkelt som att spela passningar in i utrymmet bakom – ibland finns det utrymmet på andra sidan planen som dina spelare kan utnyttja.
Den här övningen hjälper lag att förbereda sig för en match mot ett lag som kommer för att försvara i antal, eller ”parkera bussen”. Det ger spelare hjälp med att utveckla sin kreativitet så att de kan bryta ner även den mest motståndskraftiga backlinjen.

Vi använde 8 spelare i passet

HUR MAN GÖR DET.
Du behöver 8 spelare som börjar på de visade positionerna med två spelare utåt (en korsning i ena änden och en tar emot i andra änden) och en spelare på de två skyltdockor i varje ände. En boll börjar i varje ände.Yttern spelar en etta-tvåa med spelaren på den första skyltdockan och sedan en etta-tvåa med spelaren på den andra skyltdockan innan yttern går över till den motsatta kanten. Ytter byter med spelaren på den första skyltdockan efter passningen som flyttar till den andra skyltdockan. Spelaren på den andra skyltdockan flyttar till kanten. Så du har en boll som rör sig nerför varje kant och spelare som kombinerar sig för att skicka bollen från ena sidan till den andra som ett spelbyte. Se till att spelarna arbetar med bollen med bra teknik och att de rör sig i ett bra tempo på båda sidor så att bollarna inte kommer ifatt varandra.

TRÄNARSYNPUNKT.
Gå igenom dina spelare eftersom tekniken bygger på bollens och spelarnas rörelse. Det krävs skarpa, exakta passningar, bra första touch och bra dribblingar på kanterna.

1.Bollen börjar på kanten och skickas till spelaren på den bakre skyltdockan.
2.Yttern spelar en etta med den första spelaren och sedan en etta med spelaren på den andra skyltdockan.
3.Sista passningen går ut till motsatta kanten där spelaren där dribblar upp på planen efter att ha tagit emot bollen.
4.Ytterna måste förutse passningen eftersom bollen ska skickas in i deras steg när de når stolpen.
5.Detta bör spelas långsamt först innan tempot höjs och spelarna försöker hålla de två bollarna i rörelse runt banan

TACTICSTIPSswitchplay