Stjäla bollen.

Allt handlar om positionering i detta livliga avlyssningsspel som syftar till att lära dina spelare hur de ska få tillbaka bollen från det andra laget medan det fortfarande är på mittfältet.
Detta är ett bra spel för att hjälpa defensiva mittfältare att förhindra penetrerande passningar genom att fånga upp bollen. När de väl har det uppmuntras de till motattack.

Markera en 12×12-meter ruta med pop-up mål (eller konner två fot ifrån varandra) på varje hörn och placera två fot bakom linjen. Märk ut en mittkvadrat 4×4 meter.

HUR GÖR MAN DET.
Spela ett 5 mot 2-spel med en spelare från laget om fem låst i mittfältet och en på varje sida av spelområdet. Femmanslaget spelar med två beröringar och de två mittfältarna måste försöka stjäla bollen. Eftersom det är viktigt med kontringar kan de göra mål i vilket som helst av de fyra målen om de snappar upp bollen. Nyckeln till framgång är mittfältarens utgångsläge i förhållande till var bollen är, var mittfältet är och var motståndaren är.

Metod
I detta lilla område måste mittfältarna pressa och stötta varandra för att stjäla bollen från det passande laget. De kommer att lära sig var de bäst placerar sig för att göra det svårt för det passande laget att penetrera boxen.

1.Det passande laget börjar med bollen. De måste spela varje pass genom rutnätet och är begränsade till två beröringar, en för att kontrollera och en för att passa.
2.För att få en poäng kan laget på fem passa till sin lagkamrat i mitten eller göra åtta pass.

StealTheBall1

3.Mål måste vara två fot bakom linjen för att ge utrymme för de passande spelarna att täcka det.
4.Om mittfältarna vinner bollen måste de snabbt göra mål i ett av de fyra små målen runt planen.

StealTheBall2

5.Om det passande laget lyckas täcka alla mål innan försvararna kan göra mål, går spelet tillbaka till det passande laget.

StealTheBall3