Spelet 100 pass.

Denna övning tittar på övergången mellan anfall och försvar. Det är användbart för oss eftersom det undersöker alla delar av press, besittning, teknik och kondition, och isolerar hos motståndarna svaga områden som kan utnyttjas.När vi har bollen är övergångsspel nyckeln. När vi inte har bollen kommer förmågan att fatta snabba och positiva beslut i förgrunden, och den här övningen tittar på båda dessa scenarier.

Vad får jag spelarna att göra?

Till att börja med använder vi en enkel uppvärmning för att främja aktiv kropp och själ. I en 20×20-meter passande diamant sätter vi en spelare på var och en av de tre första konerna och två spelare på den fjärde konen – det är här bollen börjar. Spelare skickar bollen längs varje kant till en lagkamrat som tar emot på halva vägen. Varje spelare följer sedan sin passning (1).

Steve-eyre-the-100-passes-game-1

Därefter går vi vidare till ett 8 mot 8-passningsspel med hög energi i ett 20×10-meters område. Lag börjar i motsatta planhalvan. I exemplet serverar tränaren bollen till det vita laget. Tre blåa flyttar in i den vita halvan för att försöka vinna bollen (2a) . Vita måste räkna antalet genomförda passningar. När en tackling eller uppfångande väl är gjord, återgår de blå till sin egen planhalva, och tre vita måste försöka vinna tillbaka besittning i en liknande 8 mot 3-överbelastning (2b). Det första laget som uppnår 100 genomförda pass, ackumulerade från varje gång de är i besittning, vinner. Vi kommer att variera antalet försvarare för att ändra svårighetsgraden på uppgiften.

Steve-eyre-the-100-passes-game-2
Steve-eyre-the-100-passes-game-3

Hur kommer jag framåt i övningen?

Vi skapar ett nytt besittningsspel med två fria spelare. Denna uppgift med träningstema börjar 3 mot 3 i en 15×15-meter box med en fri spelare, som arbetar med laget i besittning. Den andra ensamma fria spelaren ligger i en liknande box 20-30 meter bort (3a).Ett lag måste slutföra fem pass innan de överför bollen till en annan fri spelare, då alla löper till den boxen där uppgiften fortsätter (3b).Vi utvecklar spelet ytterligare genom att lägga till en tredje box för att ge laget i besittning ett val om vart det ska styra den långa passningen (3c)

Steve-eyre-the-100-passes-game-4
Steve-eyre-the-100-passes-game-5
Steve-eyre-the-100-passes-game-6

Vilka är de viktigaste sakerna att leta efter tekniskt/taktiskt?

Intensitet av passningar och kommunikation är viktigt hela tiden. I 20×10-meters-spelet ligger tonvikten på att försvarare ska pressa som en trea, med anfallare som förväntas göra minst 10 pass per fas.För två-boxbesittnings spelet letar vi efter övergångshastigheten och spelarnas mångsidighet när det gäller att kombinera korta och långa passningar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com