Spelar igenom trean.

Den här övningen handlar om att uppmuntra laget att spela sig igenom treorna, med särskild tonvikt på att hålla bollen på marken i alla delar av planen. Det är inriktat på att skapa skickliga spelare som kan hantera bollen under press och det ger spelarna massor av beröring, vilket kommer att hålla dem ständigt engagerade.

Vad får jag spelarna att göra?

Vi satte upp en spelyta på 60×40 meter med ett mål och en målvakt i varje ände. Området är uppdelat i tredjedelar. Vi använder 14 utespelare uppdelade i två lag om sju.Spelare ställer upp med båda lagen i en 2-3-2-formation, som visas.Ett lag börjar i besittning och ser till att anfalla genom de tredje, och ser till att bollen berörs i varje zon. Målet är att göra mål som vanligt, men vi uppmuntrar spelare att göra diagonala löpningar mot hörnflaggan i den sista tredjedelen.Som tränare vill vi se bollen spelad på marken och vi skulle motverka höga passningar.

Spelar igenom trean

Hur kommer jag framåt i övningen?

Vi framskrider övningen genom att göra några små ändringar i upplägget av huvudaktiviteten, som att använda olika antal spelare. Här har vi ändrat formationen och spelar 4 mot 4 på mittfältet, och vi har lagt till en frispelare som spelar för laget i besittning, som visas. Lag är begränsade till att spela pass på marken – passningar över huvudhöjd är inte tillåtna.

Spelar igenom trean

Vilka är de viktigaste sakerna att hålla utkik efter?

Vi skulle se efter att spelet skulle ha ett högt tempo och passningar spelade hårt längs marken, med rätt passvikt. Vi vill också se att spelare kollar över axlarna för att hitta alternativ och skickar vidare med en första touch när det är möjligt.
Spelare bör uppmuntras att bryta sig in i boxen och göra diagonala löpningar till hörnflaggan för att ta emot bollen bakom försvaret, snarare än att göra förutsägbara löpningar i raka linjer.Spelare bör också bryta framåt med snabba vändningar utan beröring.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com