Spela upp.

En av de stora sevärdheterna i fotboll är att se en brasiliansk mittback storma ut ur försvaret in på motståndarhalvan med mittfältare och anfallare som fläktar ut framför dem, vilket skapar kaos i motståndarförsvaret. Denna övning kommer att få unga spelare att göra detsamma.
Använd din normala plan, ta bort straffområdena och spela i det centrala området. Skapa en 15-meters kvadrat runt mittcirkeln. Vi använde 14 spelare.

Hur man spelar det
Spela 7 mot 7 inklusive målvakter. Endast de två mittbackarna från varje lag får gå in i 15-meters kvadraten och kan inte tacklas där – men motståndarnas mittbackar kan pressa in i den. Om bollen skickas ut från mittbackarna tidigt kan de fortfarande ta emot en passning där inne.
Metod
Detta kommer att uppmuntra mittbackar att springa ur försvaret med bollen och röra sig snabbt genom mittzonen för att sätta upp attacker därifrån. De kommer också att uppmuntras att stödja spelet genom att avancera genom det området för att ta positioner nära målet. Återhämtning är också avgörande om spelare tappar bollen när mittbackarna är i en framskjuten position.

1. Spelet börjar med en passning från målvakten som behöver se var utrymmet finns för att få en passning in till mittbackarna
2. Endast de två mittbackarna, från varje lag kan gå i zonen och det är ingen tackling utan motståndet kan tvinga fram spel genom att pressa.

PlayingOut1

3. Mittbacken springer in i zonen och avancerar snabbt och hittar en lagkamrat i ytan att passa till och göra mål.
4. Lagkamraterna måste vara snabba att stödja spelet och se var utrymmet finns för att ge mittbackarna valmöjligheter att passa.

PlayingOut2

5. Här framtvingar pressning ett misstag och motståndarna vinner bollen men bra återhämtning stoppar motståndarnas poäng.

PlayingOUt3