SPELA FRAMÅT OCH GE STÖD

”Att göra rätt typ av löpningar är viktigt, liksom att veta när man ska ta emot bollen med fötter och när man ska ta emot bollen i luften”


Plan: Sätt upp mellan straffområdet och mittlinjen, uppdelade i två separata längsgående spelområden. En kvadrat på 12×15 meter är markerad i ena änden av varje område och ett minimål placeras i den andra änden av varje område.
Spelare: 16 spelare + 2 målvakter
Tid: 20 minuter
Organisation:
16 utespelare, uppdelade i två anfallande lag på fem och två försvarande lag på tre. Spela ett 4 mot 2 spel i varje kvadrat, där det anfallande laget passar för att hålla bollen från de två försvararna. Efter att det anfallande laget har gjort tre eller fler pass, kan de spela framåt till en forward i huvudområdet, som är markerad av en ensam försvarare. Forwarden och försvararen spelar 1mot1 mot minimålet. Forwarden försöker göra mål och försvararen måste försöka rensa bollen ur spel. Spelarna roterar roller varannan minut eller efter varje attack.
SPELA FRAMÅT OCH GE STÖD

Vi utökar nu områdets längd till den andra sidan av mittcirkeln för att skapa ett stort spelområde, med en kvadrat på 30×44 meter markerad i ena änden och de två minimålen kvar i andra änden. Vi använder 16 utespelare, uppdelade i två lag om åtta. Spelar en 6 mot 6 i den stora halvan, med två spelare från varje lag i huvudområdet. Laget som har boll måste passa bollen under press tills de kan skapa en möjlighet att spela ut till en av sina lagkamrater i huvudområdet. Forwards går sedan 2 mot 2 mot försvarare och försöker göra mål i ett av minimålen.Om de två försvararna vinner bollen måste de försöka rensa bollen ur spel. I den första utvecklingen får en eller två anfallande spelare följa bollen ur kvadraten för att skapa en attacköverbelastning. I den andra progressionen tillåter vi nu både en försvarare och en angripare att följa bollen ur kvadraten, vilket gör den till en 3 mot 3-attack.Speltid 20 minuter.

SPELA FRAMÅT OCH GE STÖD