Slå ut motståndarna.

Använd det här snabba poängspelet för att lära dina spelare hur de kan ta vara på målmöjligheter. Denna övning handlar om att göra mål före dina motståndare och slå ut dem. Det är ett snabbt spel med ständigt föränderliga lag, och det får angripare att sniffa upp möjligheter och dra nytta av dem.

UPPSTART

Sätt upp ett område på 15×15 meter med mål i varje ände och med hörnen avskurna från kanten av målet till mitten. Vi har använt 10 spelare.

HUR MAN SPELAR DET

Dela upp spelarna i två lag om fyra plus två målvakter. Två spelare från varje lag spelar i området, med två spelare vardera utanför området i slutet av deras lag anfaller.
Spelare kan använda sina lagkamrater på utsidan av planen, som spelar one-touch, men om de gör det måste de sedan byta över med den spelaren som kommer in på planen. Om ett lag gör mål byter deras motståndare med sina lagkamrater på utsidan. Laget som gör mål stannar kvar och tar emot ytterligare en boll från sin målvakt.

METOD

Denna övning får spelare att använda bra teknik i snabbhet och under pressförhållanden. Det är roligt och alla spelare är involverade i att använda färdigheter och teknik för att göra mål.

Knockout1

1.Spelare är i en 2 mot 2 i diamanten, med två lagkamrater utanför spelområdet i den anfallande änden av planen.
2.Spelet börjar med en passning från målvakten till en av hans lagkamrater i diamanten.

Knockout2

3.Spelarna på utsidan har en touch för att få en bra passning in i en av anfallarna.
4.Om spelare passar till sina lagkamrater på utsidan måste de byta med den spelaren.

Knockout3

5.Om ett lag gör mål stannar paret kvar medan motståndarspelarna byter med sina utomstående lagkamrater.