Slå offside.

Lär mittfältare och forwards hur man får övertaget av en defensiv fälla och håller sig vid sidan av.
När försvar spelar en hög linje eller favoriserar offsidefällan är de alltid sårbara. Detta lär spelare att komma bakom försvaret med vältajmade löpningar och passningar.

UPPSTART
Spelområdet kan variera från 40×30 meter till en hel plan, beroende på din grupps ålder och förmåga. Dela området i tredjedelar. Varje tredjedel har tre försvarare och två anfallare, och mitten innehåller fyra mittfältare.

HUR MAN SPELAR
Servern börjar varje fas med att ge över boll till valfri mittfältare. Mittfältare kombineras innan de går över till en forward i båda ändar. Under press från försvarare håller forwards bollen uppe och skickar tillbaka till valfri mittfältare. Så fort bollen skickas tillbaka måste alla motståndares försvarare kliva upp för att försöka spela forwards offside.
Båda forwards måste släppa för att stanna kvar. När de gör det gör mittfältsspelare framåt löpningar från djupare positioner och mittfältaren i besittning försöker hitta dem med vältajmade, vinklade passningar.

TRÄNINGSPUNKTER
Anfallare måste agera lockbete och lära sig att hålla sig vid sidan av. Mittfältare bör överväga timing, hastighet och vinkel för sina löpningar och passningar.

scw-127-beating-offside-1
Tränaren skickar till mittfältarna, som måste kombinera med en av de två forwards, som spelar tillbaka den på mittfältet.
scw-127-beating-offside-2
Här försöker en röd mittfältare dela försvaret med en passning men de vita försvararna är snabba att kliva upp för offside.
scw-127-beating-offside-3
Ta en försvarare från en målzon och lägg till dem i mitten för att sätta mittfältare under mer press